Nemzetközi foci

Suárez lemaradhat a vb-ről!

Veszélybe került Luis Suárez világbajnoki szereplése, miután szerdán meg kellett műteni a térdét - adta hírül az MTI.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Az uruguayi Tenfield televízió értesülései szerint az angol bajnokság legjobb futballistájának választott csatár térdfájdalmai miatt szerdán alapos kivizsgáláson esett át, melyek során kiderült, hogy térdízülete roncsolódott. A válogatott csapatorvosa ezért az azonnali artroszkópos beavatkozás mellett döntött.

A csatorna tájékoztatása szerint a hasonló műtétekből 15-20 nap a felépülési idő, így a Liverpool támadójának játéka június 14-én, csapata első, Costa Rica elleni világbajnoki meccsén valószínűtlennek tűnik.

A 27 éves Suarez az egyik vezéralakja volt a legutóbbi világbajnokságon negyedik helyen végzett, illetve a 2011-ben Copa Americát nyert uruguayi csapatnak, s az idei brazíliai tornán is tőle, illetve Edinson Cavanitól várják a gólokat a szakemberek.

Uruguay a világbajnokság egyik legnehezebb csoportjába került, Costa Rica mellett ugyanis Olaszország és Anglia lesz az ellenfele.

Marco Rossi már 50 mérkőzésen irányította a magyar válogatottat, amivel a negyedik helyre lépett elő az örökrangsorban. Az olasz edzőnek a George Leekens után maradt romhalmazt kellett kipofoznia, hogy olyan együttest kovácsoljon a válogatottból, amely az Európa-bajnokkal és a világbajnokkal is szembe mer és szembe tud szállni. Nyolc mérkőzésen keresztül mutatjuk be, hogyan érte el mindezt.