Nemzetközi foci

Fiatal parancsnokok

Remekül muzsikál együtt a franciák két fiatal belsővédője, Mamadou Sakho és Raphael Varane.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Péntek este Franciaország 5-2-re verte Svájc csapatát, és két meccs után összesen nyolc gólt lőve vezeti az E-csoportot. A franciák nagyon közel álltak ahhoz, hogy megdöntsék az eddigi legnagyobb gólkülönbségű világbajnoki sikerüket, ugyanis 1956-ban 7-3-ra győzték le Paraguayt. A 81. percig erre minden esélyük meg is volt, hiszen egészen addig öt gól volt a különbség, de vajon mi történhetett az addig kiválóan működő francia védelemmel, hogy a végén két gólt is engedtek Svájcnak? A válasz: Mamadou Sakho-t egy kisebb sérülés miatt le kellett cserélni, és így megbomblott az addig remekül helyt álló Sakho-Varane páros.
– Egy ütközés után egy kisebb fájdalmat éreztem, de már jobban vagyok – kezdte a fifa.com-nak adott interjújában Sakho. – Pihennem kell, és majd az orvosi stáb megvizsgál, hogy valójában mi is a helyzet. Sajnos a meccs végére picit visszavettünk, két gólt is engedtünk a svájciaknak, de úgy gondolom, hogy végig koncentráltak voltunk és játszottuk a saját játékunkat – mondta Mamadou Sakho, a Liverpool 24 éves védője.

A találkozón nem lehetett nem észrevenni, hogy Sakho és a Real Madrid 21 éves belső védője, Raphael Varane mennyire nyugodtan és magabiztosan irányítják a védelmet, és hátulról az egész csapatot.
– Nem hiszem, hogy a nyugodtság csak a korral jön. Számomra ez egy olyan dolog, ami mindig is megvolt, azt hiszem, hogy ez valami természetes nálam. Mamadou és én csak azt tesszük, ami a legjobb csapatnak. Fantasztikus teljesítményt nyújtottunk, nyomás alá helyeztük az ellenfelet – nyilatkozta a fiatal védő, aki fantasztikusan szöktette Olivier Giroud-t a harmadik francia gól előtt.

Olvasói sztorik