Nemzetközi foci

„Olaszország nem egyenlő Pirlóval”

Roy Hodgson megtiltotta az angoloknak, hogy az olasz játékosokról beszéljenek, de ő maga kivételt tett.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az itáliai sajtó továbbra is a szombati Anglia–Olaszország meccs lázában ég, ami persze nem is csoda. Már írtunk róla, hogy szemmel tartják nagy riválisukat, és természetesen a sajtótájékoztatójukról is részletesen beszámoltak. Az angolok szövetségi kapitánya, Roy Hodgson optimistának tűnt, de nem dicsérte túl saját csapatát.

– Jobbak vagyunk, mint a két évvel ezelőtti Európa-bajnokságon. Kétezer-tizenkettő óta készülünk erre a világbajnokságra, a közvetlen munkát néhány hónapja kezdtük, és most már jobban ismerjük egymást, a játékosok jobban megértik a mechanizmusokat.

Korábban elterjedt a világsajtóban, hogy Hodgson kifogásolta a rendkívül magas hő- és páratartalom miatt extrém helyszínnek számító Manaus városát, de most azt mondta, nem igaz, hogy panaszkodott.

– Örülünk, hogy ebbe az országba jöhettünk, ahol a futball szinte vallás. Készek vagyunk, hogy Brazília minden városában játsszunk.

A kapitány megtiltotta, hogy az angolok bármelyik olasz játékosról beszéljenek, de ő tett egy kivételt.

– Pirlo nagyszerű játékos, az olaszok egyik legjobbja, de nem hiszem, hogy Prandelli taktikája csak rajta múlna, hiszen több erős játékosuk is van. Olaszország nem egyenlő Pirlóval.

Persze, végül nem csak a szakállas itáliai, hanem Balotelli és Immobile is szóba került.

– Mindketten nagyon jó támadók, de különböző tulajdonságokkal. Készek vagyunk rá, hogy szembenézzünk velük. A választás Prandelli dolga, ez a kérdés nem tartozik rám.

Az angol válogatott megfiatalodott, és a tehetségek névsora hosszú, az előző szezonban több újonc is bekerült a csapatba. A szövetségi kapitány szerint nagyon izgalmas dolog őket edzeni, most is több lehetőséget fognak kapni, de nem szabad azt a hibát elkövetni, hogy azonnal kiugró teljesítményt várnak tőlük. Hozzátette: a világ legfontosabb labdarúgótornáján a tapasztalat elengedhetetlen.

Roy Hodgson húsz évvel ezelőtt, 1994-ben a svájci válogatottat vezette a vébén, most pedig Anglia élén tért vissza a tornára.

– Az évek során egy edző elveszítheti a lelkesedését, az energiáját és a vitalitását, de remélem, nekem sikerült ezeket a tulajdonságokat megtartanom – mondta végül az angol kapitány.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!