Nemzetközi foci

Gulácsi csapata kupagyőztes

Vasárnapi gyűjtőcikkünkben a külföldön játszó magyarok teljesítményéről számoltunk be.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl. Mai cikkünkben a vasárnapi eseményekről számolunk be:

Oroszországban megrendezték az osztályozó-párharcok első meccseit: a Pintér Ádámot foglalkoztató Tom Tomszk a másodvonalbeli Ufa vendégeként 5-1-es vereségbe szaladt bele, így a visszavágón nem lesz egyszerű dolga kiharcolni az első osztályú tagságot. Pintér Ádám a 81. percben, csereként lépett pályára a találkozón.

Köteles László végig a kapuban állt a KRC Genk csapatában a Standard Liége elleni összecsapáson a belga élvonal utolsó fordulójában. A magyar kapus együttese 1-0-ra kikapott a bajnoki címért küzdő hazaiak ellen.

A ciprusi élvonal alsóházában az Arisz Limasszol a Nea Szalamiszt fogadta egy tét nélküli meccsen. Kovács Zoltán végig a hazaiak kapujában állt a 2-1-re elveszített találkozón. Az Arisz az utolsó előtti helyen végzett, és osztályozót játszik a bennmaradásért.

Vanczák Vilmost nem nevezték a svájci élvonal utolsó fordulójában, amikor csapata, az FC Sion a Grasshopperset verte hazai pályán 3-1-re.

A bajnok Red Bull Salzburg az Osztrák Kupában is aranyérmet szerzett, miután a fináléban 4-2-re legyőzte a másodosztályú St. Pölten együttesét. A Salzburg kapuját ezúttal is Gulácsi Péter védte, aki így idén duplázni tudott csapatával.

Az Adorján Krisztiánt sérülés miatt nélkülöző Groningen 3-0-ra verte az AZ Alkmaar csapatát a holland bajnokság rájátszásában. A fiatal magyar középpályás csapata így kiharcolta, hogy indulhat az Európa Ligában.

Nem sikerült kivívnia a feljutást a Hamburg elleni osztályozó-párharcban a Stieber Zoltánt és Korcsmár Zsoltot foglalkoztató Greuther Fürth együttesének. A német Bundesliga 2-ben harmadikként záró együttes az első meccsen 0-0-s döntetlent ért el, vasárnap délután hazai pályán pedig 1-1 lett a vége, így idegenben lőtt góllal a vendégek kiharcolták a bennmaradást. Stieber Zoltán kezdőként gólpasszt adott, Korcsmár Zsoltot viszont nem cserélte be edzője.

Vadócz Krisztián kezdőként végig a pályán volt, amikor csapata, az Odense 3-2-re kikapott a BL-indulásért küzdő Köbenhavn otthonában a dán élvonal zárófordulójában. Honfitársunk az 55. percben sárga lapot kapott.

Olvasói sztorik