Nemzetközi foci

Duplázik Gulácsi csapata?

Másodosztályú riválissal csatázik a Red Bull Salzburg az Osztrák Kupa döntőjében.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Péntek – Folytatódhat a Lovrencsics-parádé

A lengyel bajnokság rájátszásában Lovrencsics Gergő csapata, a második helyezett Lech Poznan a hetedik Lechia Gdansk vendége lesz. A Poznan még nem veszített pontot a felsőházban, legutóbbi öt bajnokiját megnyerte. A mostani ellenfél vezetőedző a Fradi előző trénere, a holland Ricardo Moniz.

Kovács Péter a legutóbbi öt bajnokiján négy gólt szerzett a norvég Strömsgodset színeiben. Csapata az élvonal kilencedik fordulójában a Sarpsborg 08 ellen lép pályára.

Leandro de Almeida sérült, felépülése több hónapig is eltarthat, így ebben a szezonban már nem lép pályára. Csapata, az Omonia Nicosia az Ermisz Aradippu vendége lesz a ciprusi élvonal felsőházának utolsó fordulójában. Ha nem kap ki az együttes, úgy jövőre az Európa Ligában indulhat.

Gyepes Gábor sem lesz ott csapatában, a malajziai első osztályban szereplő Sarawakban. A magyar védő két-három meccset lesz kénytelen kihagyni sérülése miatt, így pénteken a PKNS FC ellen sem lép pályára.

Filkor Attila csapata, a francia másodosztályú Chateauroux a Brest otthonában zárja az évet. Veresége esetén biztosan búcsúzik a második vonaltól, egy döntetlennel vagy győzelemmel viszont még van esélye a bennmaradásra.

Szombat – Izraelben is véget ér a szezon

Az izraeli élvonal utolsó fordulójában Priskin Tamás klubja, az ötödik helyezett Maccabi Haifa a második helyre pályázó Hapoel Beer Sheva vendége lesz.

A finn első osztályú, Gruborovics Tamást is foglalkoztató Inter Turku a Vaasa PS-t fogadja. A másodosztályban Balogh Balázs csapata, az Ilves Tampere a JIPPO ellen mérkőzik.

Az olasz másodosztály negyvenedik fordulójában Kovácsik Ádám együttese, a Carpi a bajnok Palermo otthonában bizonyíthat. Feczesin Róbert csapata, a Padova a Pescara ellen mérkőzik. Ha kikap, úgy matematikailag is búcsúzik a másodosztálytól.

Vasárnap – Gulácsi Péter csapata döntőzik

Az Osztrák Kupa döntőjében lép pályára Gulácsi Péter csapata, a Red Bull Salzburg. A minden bizonnyal magyar kapusával felálló bajnokcsapat duplázásra készül; a Salzburg a másodosztályban negyedik helyen záró St. Pölten ellen mérkőzik.

Nulla-nullás döntetlent ért el a Greuther Fürth a német első osztály (Bundesliga) osztályozójának első mérkőzésén. A három magyart, Stiebert Zoltánt, Korcsmár Zsoltot és Szilvási Pétert foglalkoztató együttes vasárnap hazai pályán harcolhatja ki a feljutást. A mérkőzést 17 órától az Eurosport2 élőben közvetíti.

Szintén idegenben ért el gól nélküli döntetlent Adorján Krisztián csapata, a Groningen a holland bajnokság Európa Liga-rájátszása döntőjének első meccsén. Az együttesnek így hazai pályán kell kivívnia a nemzetközi szereplés jogát az AZ Alkmaar elleni visszavágón.

Oroszországban is osztályozót rendeznek: a Pintér Ádámot is foglalkoztatót Tom Tomszk a másodosztály negyedik helyén végző Ufa otthonában kezdi a párharcot.

Köteles László csapata, a KRC Genk a bajnoki címért harcban lévő Standard Liége vendége lesz a belga bajnokság rájátszásának utolsó fordulójában. A Genk pillanatnyilag a hatodik helyen áll, de egy győzelemmel egy helyet még javíthat.

A ciprusi élvonal alsóházában Kovács Zoltán csapata, az Arisz Limasszol a Nea Szalamiszt fogadja. Tét nélküli a találkozó: az Arisz mindenképpen az utolsó előtti helyen zár, így osztályozót játszik a bennmaradásért.

A dán első osztály utolsó fordulójában Vadócz Krisztián csapata, az Odense a BL-indulásért harcoló Köbenhavn vendége lesz.

A svájci élvonal utolsó fordulójában a Vanczák Vilmost is foglalkoztató FC Sion az ezüstérmes Grasshoppers-t fogadja.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik