Nemzetközi foci

Adorján távozik a Groningentől

A holland élvonalbeli klub nem élt a vételi opció lehetőségével; a csatár visszatér Liverpoolba.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A fiatal jobbszélső, Adorján Krisztián a szezon végén távozik a holland élvonalbeli Groningen csapatától. A 21 éves játékost a Liverpool adta kölcsön tavaly nyáron, és most vissza kell térnie Angliába, mert a hollandok nem kívántak élni vételi opciójukkal.

Adorján 2009-ben került a Liverpoolhoz, de az első csapatban még nem lépett pályára. Az U21-es válogatott csatár az elmúlt idényben 19 alkalommal játszott a holland élvonalba, három gólt lőtt, és egy gólpassz volt – írja a talksport.com.

A boerenmacht.nl cikke kritikusan fogalmaz: a szerző azt írja, hogy honfitársunkat korábban a Liverpool egyik legnagyobb tehetségének tartották, de most a Groningen szakmai stábját sem tudta meggyőzni, hogy hosszútávon segítségére lehet a csapatnak.

Miután a hollandok tavaly kö9lcsönvették, abban is megállapodtak, mennyiért vásárolhatják meg végleg a játékjogát, de a 250 ezer euró kifizetésére végül nem kerül sor. A klub álláspontja szerint közös megegyezéssel döntöttek, tehát a játékos is jobbnak látta, ha távozik.

Az egyik klubvezető, Henk Veldmate azt mondta, egyik fél sem teljesen azt kapta, amit várt – hiszen Adorján komolyabb szerepre, több játéklehetőségre számított –, ezért arra a következtetésre jutottak, hogy jobb, ha elválnak útjaik.

A magyar játékos egyébként jelenleg kisebb sérüléssel bajlódik, ezért biztosan nem játszik az AZ Alkmaar elleni meccsen, a holland bajnokság Európa Liga-rájátszásában, de jövő vasárnap már valószínűleg számíthatnak rá.

Olvasói sztorik