Nemzetközi foci

Szalaival kapott ki a Schalke

Vasárnapi gyűjtőcikkünkben a külföldön játszó magyarok teljesítményéről számoltunk be.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl. Ezúttal a szombati meccsekről olvashatnak:

A női Bajnokok Ligája elődöntőjének első meccsén Jakabi Zsanett csapata, a Wolfsburg 0-0-t játszott a szintén német Potsdam otthonában. A mai visszavágón a farkaslányok hazai pályán 4-2-re győztek, de sérült honfitársunk ezúttal sem léphetett pályára. A fináléban a norvég Tyresö lesz a német bajnokcsapat ellenfele.

A holland élvonal 33. fordulójában a Heerenveen az Utrecht csapatát verte 4-1-re, a hazaiak magyar védője, Otigba Kenneth csereként nézte végig a mérkőzést, nem lépett pályára. Bodor Boldizsár kezdőként végigjátszotta a NAC Breda meccsét a Waalwijk ellen. Babos Gábor a kispadon foglalt helyet az 1-1-re végződő összecsapáson. Az Adorján Krisztiánt foglalkoztató Groningen 2-1-re nyert a Németh Krisztiánt soraiban tudó Roda JC otthonában. A hazaiak magyar csatára kezdőként 65 percet kapott, míg a vendégek fiatalja végig a kispadon ült.

Az Inter Turku a Honka otthonában játszott a finn első osztály ötödik fordulójában. A Gruborovics Tamás nélkül felálló vendégek 3-1-es vereséget szenvedtek. A finn másodosztály első fordulójában Balogh Balázs csapata, az Ilves Tampere a PK-35 Vantaa vendégeként kapott ki 2-1-re, a magyar légiós kezdőként kapott lehetőséget.

A Strömgodset az Odd együttesét verte 2-1-re a norvég első osztály ötödik fordulójában. A hazaiak magyar csatára, Kovács Péter a hétközi mesterhármasa után ismét gólt szerzett.

A Novothny Somát foglalkoztató Paganese a Catanzaro otthonában 3-0-ra kikapott az olasz harmadosztályban.

A ciprusi élvonal alsóházában Kovács Zoltán együttese, az Arisz Limasszol az AEK Larnaca vendégeként 1-1-et játszott, a magyar kapus a kispadról nézte végig a meccset, csapata a hatos tabella harmadik helyén áll.

A ciprusi első osztály felsőházi rájátszásában az Omonia Nicosia az Apollont verte 2-1-re hazai pályán. A hazaiak magyar válogatott védője, Leandro de Almeida végigjátszotta a találkozót.

Az orosz élvonal 27. fordulójában a Dinamo Moszkva a Tyerek Groznijhoz látogatott, és 1-0-s vereséget szenvedett. A fővárosiak magyar középpályását, Dzsudzsák Balázst csereként nevezte a nemrégiben kinevezett vezetőedző, de ismét nem küldte pályára.

A Bundesliga 32. fordulójában a Schalke a Mönchengladbach együttesét fogadta. A hazaiak magyar támadója, Szalai Ádám kezdőként végig a pályán volt az 1-0-ra elveszített összecsapáson.

Olvasói sztorik