Nemzetközi foci

Király Gáborék fürthi győzelme

Stieber Zoltánt a hajrában küldték pályára, Korcsmár Zsolt ezúttal sem kapott lehetőséget Németországban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl. Ezúttal a pénteki meccsekről olvashatnak:

Az 1860 München az utolsó pillanatban rúgott góllal 2-1-re nyert a tabella második helyén álló Greuther Fürth otthonában a német másodosztály 32. fordulójában. Jó játékkal rukkoltak ki a látogatók, akik már nem eshetnek ki, fel sem juthatnak, de a szponzori szerződések miatt nem mindegy, hogy hányadik helyen zárnak.

A 15. percben a japán válogatott Osako góljával vezetett a München. Hat perccel később Király Gábor kidobása szerencsétlenül a kezdőkör közelében egy hazai játékoshoz érkezett, aki belefejelve a labdába gyorsan játékba tudta hozni az albán Ilir Azemit, ő egyenlített. A bajorok egy szöglet után szerezték meg a győzelmet jelentő gólt a kilencvenedik percben.

Király Gábor végigjátszotta a mérkőzést a győztes csapat kapujában, Stieber Zoltán a 84. percben csereként kapott lehetőséget a hazaiaknál, Korcsmár Zsolt pedig a kispadon ült. A Fürth a mostani kudarcot megelőzően 11 bajnoki meccsen maradt veretlen – tudósít a kiralygabor.eu.

Az Ingolstadt játékosa, Hajnal Tamás bordatörése után ismét teljes intenzitással készül, de még nem kapott helyet csapata keretében az 1. FC Köln elleni mérkőzésen. A másodosztály 32. fordulójában megrendezett mérkőzés 1-1-es döntetlennel ért véget. A magyar középpályás csapata a 12. helyen áll a Bundesliga 2-ben.

Nagy Dániel végigjátszotta a VfL Osnabrück és az Unterhaching találkozóját a német harmadosztály 36. fordulójában. Csapata idegenben szenvedett 3-0-s vereséget, így az ötödik helyen áll a tabellán.

A Borussia Dortmund légiósa, Bajner Bálint nem kapott lehetőséget a Wehen elleni találkozón a német harmadosztály 36. fordulójában. Csapata hazai pályán szenvedett 4-1-es vereséget. A Dortmund tartalékjai a 14. helyen állnak a tabellán.

Nem került be a Chateauroux keretébe Filkor Attila. Csapata az Istres otthonában játszott 0-0-s döntetlent a francia másodosztály 34. fordulójában, és a 15. helyen áll.

A Hannover légiósát, Huszti Szabolcsot a 92. percben cserélték le a VfB Stuttgart elleni, 0-0-ra végződő mérkőzésén a Bundesliga 31. fordulójában. Klubja a 11. helyen áll a bajnokságban.

Köteles László csapata, a KRC Genk a Waregem otthonában játszott 2-2-es döntetlent a belga bajnokság rájátszásának ötödik fordulójában. A magyar kapus végig pályán volt, csapata hatodik helyen áll a tabellán.

Lovrencsics Gergőt a 76. percben cserélték be a Lech Poznan együttesébe a Wisla Krakow elleni rangadón, a lengyel bajnokság 31. fordulójában. A találkozót honfitársunk csapata nyerte 3-0-ra, és továbbra is a második helyen áll a tabellán. A kézrögzítőt viselő Lovrencsics a pályára lépése után két perccel gólpasszt adott.

Vida Krisztofer csapata, a Jong Twente 2-1-re kikapott a Telstar otthonában a holland másodosztály 38. fordulójában. A magyar támadót a 61. percben cserélték le, klubja a 17. helyen áll.

Olvasói sztorik