Nemzetközi foci

Sáfár Szabolcsot kiállították

Szombati gyűjtőcikkünkben a külföldön játszó magyarok teljesítményéről számoltunk be.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl. Ezúttal a szombati meccsekről olvashatnak:

A német Energie Cottbus játékosa, Sváb Dániel nem kapott lehetőséget az FSV Frankfurt ellen a német másodosztály 32. fordulójában. A kiesés elől menekülő csapat ezúttal 3-1-re kapott ki, így továbbra is az utolsó, 18. helyen áll.

Az orosz bajnokság 27. fordulójában magyar érdekeltségű kiesési rangadóra került sor. Koman Vladimirt a 61. percben cserélték be az FK Ural csapatába, míg a másik oldalon Pintér Ádám végig a kispadon ült a Tom Tomszk együttesében. A találkozó 0-0-s végeredményt hozott, amivel egyik csapat sem lehet igazán elégedett. Az Ural a 11. helyen áll tabellán, a Tom Tomszk a 14., osztályozós pozícióból várhatja a folytatást.

Az olasz Padova csatára, Feczesin Róbert nem került be a keretbe a Bari elleni 2-1-re elvesztett mérkőzésen a másodosztály 36. fordulójában. Klubja a huszadik, kieső helyen áll a tabellán.

A Carpi kapusa, Kovácsik Ádám a kispadról nézte végig csapata 0-0-s döntetlenjét a Siena otthonában az olasz másodosztály 36. fordulójában. Klubja a 15. helyen áll.

Gera Zoltán sérülés miatt nem került be a West Bromwich Albion keretébe. Csapata hazai pályán 1-0-ra legyőzte a West Ham Unitedet az angol Premier League 36. fordulójában, és ezzel feljött a 15. helyre a tabellán.

Az angol másodosztály 45. fordulójában a Watford 4-2-re kikapott a Derby County otthonában. A vesztes csapatban Tőzsér Dániel végigjátszotta a mérkőzést, klubja a 12. helyen áll a Championshipben.

Bogdán Ádámmal a fedélzeten továbbra is menetel a Bolton Wanderes. A szenvedő fél ezúttal a Sheffield Wednesday volt, amely hazai pályán szenvedett 3-1-es vereséget a magyar kapus csapatától. A Bolton a 14. helyen áll az angol másodosztályban.

Varga József is győztes csapat tagja volt. A Middlesbrough jobbhátvédje végigjátszotta a Barnsley ellen 3-1-re megnyert mérkőzést. A Boro a 13. helyen áll a Championshipben.

Vadócz Krisztián ezúttal is leülhetett az Odense kispadjára, de nem cserélték be az Aalborg ellen 3-2-re elvesztett mérkőzésen. Klubja 29 forduló után a nyolcadik helyen áll a dán bajnokságban.

Az osztrák Red Bull Salzburg kapuját ezúttal is Gulácsi Péter védte, aki két gólt kapott a Rapid Wien otthonában. A bajnokcsapat 2-1-es vereséget szenvedett a Bundesliga 34. fordulójában.

A szombat este nem kedvezett a magyar kapusoknak Ausztriában: a Wacker Innsbruck veterán hálóőre, Sáfár Szabolcs az első félidő ráadásában büntetőt védett, majd az 55. percben kiállították az Austria Wien elleni mérkőzésen, miután gólhelyzetben szabálytalankodott a vendégek támadójával. A találkozó 1-1-es végeredményt hozott. Az Innsbruck továbbra is utolsó helyen áll a bajnokságban.

Az FC Sion védője, Vanczák Vilmos végigjátszotta az
Aarau ellen 2-0-ra megnyert mérkőzést a svájci bajnokság 31. fordulójában. Klubja a kilencedik helyen áll a tabellán.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik