Nemzetközi foci

Kovács Péter gólt szerzett

Köteles Lászlónak tizenegyesből sem tudtak betalálni Belgiumban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl. Ezúttal a hétfői eseményekről olvashatnak:

Az angol élvonal 35. fordulójában Gera Zoltán nélkül lépett pályára a West Bromwich Albion a Manchester City otthonában. Az elején úgy tűnt, hogy nagy zakó lesz belőle, mert a dobogós hazaiak a 11. percben már két góllal vezettek, de végül 3-1 lett az eredmény. A WBA a 16. helyen áll, három pontra a kiesőzónától.

A francia másodosztályú, Filkor Attilát is soraiban tudó Chateauroux a második helyezett Lens-t fogadta a 33. forduló zárómeccsén. Az 1-1-re végződő találkozóra honfitársunkat nem nevezték, a vendégek korábbi magyar gólkirálya, Adamo Coulibaly pedig a 87. percben lépett pályára csereként. A Chateauroux a 15. helyen áll a tabellán.

A norvég első osztály negyedik fordulójában Kovács Péter együttese, a címvédő Strömsgodset 3-1-re győzött a Sogndal otthonában. A rutinos csatár végigjátszotta a meccset, és ő szerezte csapata harmadik gólját. A bajnokcsapat a tabella élén áll.

A belga bajnokság rájátszásában Köteles László csapata, a KRC Genk az ötödik fordulóban az RSC Anderlecht ellen szerepelt, hazai pályán. A magyar kapus végig a pályán volt, nem kapott gól, sőt a vendégek – a nagyvonalúan megítélt – tizenegyesből sem tudtak betalálni. Bár nem honfitársunk védett, hanem a kapufa. Együttese a meccs utolsó húsz percét emberhátrányban töltötte, a hajrában szerzett góllal mégis 1-0-ra győzött, ennek ellenére a tabella utolsó, hatodik helyén áll.

Tőzsér Dániel csapata, a Watford az élmezőnybe tartozó Queens Park Rangers vendége volt. Honfitársunk végigjátszotta a találkozót. Együttese a szünet után megszerezte a vezetést, de az élvonalba jutásért rendezendő rájátszásra készülő hazaiak előbb egyenlítettek, majd a kilencvenedik percben a győzelmet is megszerezték (2-1). A Watford legutóbb szinte napra pontosan egy hónapja, március 22-én szenvedett vereséget. Jelenleg a 12. helyen állnak a tabellán.

Vida Krisztofer másodszor lépett pályára három napon belül: a holland másodosztályban a Jong Twente a feljutásért harcoló Excelsiort látta vendégül. A magyar támadó kilencven percet játszott, csapata 2-1-re kikapott hazai pályán.

Olvasói sztorik