Nemzetközi foci

A győzelem kötelező!

Egyik klub sincs rózsás helyzetben a finálé előtt - az egyik oldalon a rossz forma, a másikon egy nagy hiányzó okoz fejfájást.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

El Clásicót rendeznek a Király Kupa fináléjában szerdán – a helyszín Valencia. A Mestalla Stadionban egymásnak feszülő Barcelona és Real Madrid számára egyaránt ez a találkozó a legnagyobb esély arra, hogy ne zárják trófea nélkül a szezont, hiszen a ligában az Atlético az éllovas, a BL-ben pedig már csak a Real érdekelt, viszont a címvédő Bayern ellen nagyon nehéz elődöntős párharc vár rá.

A hazai pálya adminisztratív előnyét élvező katalán csapat az elmúlt héten gyakorlatilag minden további versenysorozatból kiszállt: először szerdán a másik madridi csapat, az Atlético búcsúztatta a Bajnokok Ligájából, majd a hétvégi, Granada elleni 1-0-s bajnoki fiaskóval a La Liga megnyeréséhez fűzött remények is szertefoszlani látszanak, a dobogó alsó fokára csúsztak vissza. Nem is csoda, hogy Andrés Iniesta is a szerdai kupadöntőben látja csapata egyetlen esélyét.

– Meggyőződésem, hogy képesek vagyunk megnyerni a trófeát, de ehhez a legjobb játékunkat kell nyújtanunk egy nagyon erős ellenféllel szemben. Egy kupagyőzelem nem sok mindenen változtat, de miután a múlt héten a ligában visszacsúsztunk és a Bajnokok Ligájából is kiestünk, a szerdai győzelem nemcsak hatalmas örömet okozna a szurkolóinknak, de az egész szezonunkat megmentheti – vélekedett a katalánok rutinos középpályása.

A túloldalon kedden bizonyossá vált, hogy a legnagyobb sztár, Cristiano Ronaldo nem vállalja a játékot. A portugál még a Borussia Dortmund elleni BL-negyeddöntő első felvonásán sérült meg, az azt követő két bajnokit és a visszavágót is kihagyta.

– Nem szeretnénk kockáztatni Cristianóval kapcsolatban, így nem játszik. Szerdán edzeni fog, majd természetesen ott lesz a lelátón Valenciában – árulta el a madridiak szakvezetője, Carlo Ancelotti, majd kitért a két klub eddigi utolsó találkozására. – A Bernabéuban harminc percen át jól játszottunk, utána azonban sokat hibáztunk. A kupadöntő kilencven percig tart. A saját stílusunkat próbáljuk meg játszani. Egész évben ezért dolgoztunk.

Az Ancelotti által emlegetett márciusi mérkőzést 4-3-ra nyerték a katalánok a fővárosban. Leo Messi mesterhármast jegyzett a találkozón – igaz, kétszer büntetőből volt eredményes. Az idénybeli első Clásicót októberben rendezték, akkor 2-1-re győzött a hazai csapat a Nou Campban.

A két klub eddig hatszor találkozott egymással Király Kupa döntőjében, mindkét csapat három-három alkalommal vihette haza a trófeát. A szerdai helyszínen ez már a negyedik fináléja lesz a Barcának és a Realnak. Legelőször, 1936-ban, és legutoljára, 2011-ben Madridba, 1990-ben pedig Barcelonába került a trófea.

Olvasói sztorik