Nemzetközi foci

A hosszabbításban talált be Huszti

Gera Zoltán ismét pályára lépett; Megyeri Balázs bajnok lett Görögországban; Bajner Bálint visszatért; Gyepes Gábor csapata újra győzött.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl. Alábbi gyűjtőcikkünkben a szombati mérkőzéseket összegezzük.

Király Gábor végig az 1860 München kapujában állt, amikor csapata az Erzgebirge Aue vendége volt a Bundesliga másodosztályának 25. fordulójában. A találkozó 2-2-es döntetlennel ért véget, de nem akárhogyan! A rutinos magyar kapus együttese már a második percben vezetéshez jutott, már a szünet után egyenlített, a lefújás előtt pedig fordított a házigazda, ám a 92. percben megszületett a második müncheni gól.

Sváb Dániel a kispadon ülve nézte végig az Energie Cottbus hazai pályán elért 1-0-s győzelmét a kiesés ellen küzdő Kalsruhe ellen. A német másodosztályban még mindig honfitársunk együttese a sereghajtó.

A Gyepes Gábort foglalkoztató Sarawak Crocs a Lions XII csapatát fogadta a malajziai első osztály hetedik fordulójában. A hazaiak 3-1-re nyertek, amivel a hatodik helyről feljöttek a harmadik pozícióba. A magyar védő végigjátszotta a találkozót.

A sérülés után visszatérő Bajner Bálint kezdőként végigjátszotta a Borussia Dortmund II meccsét a német harmadosztályban, a Saarbrücken otthonában. A fiatal magyar csatár együttese 1-0-ra nyert, amivel a 13. helyre lépett előre a táblázaton.

A Hannover alakulata a Hertha BSC otthonában aratott 3-0-s győzelmet a Bundesliga 25. fordulójában. A vendégek magyar támadója, Huszti Szabolcs végigjátszotta a találkozót, és ő lőtte csapata harmadik gólját a 91. percben. A korábban pocsék formában lévő hannoveriek tehát javítani tudtak, és a 11. helyen állnak a német élvonalban.

A Dinamo Moszkva a Kubany Krasznodar vendégeként lépett pályára az orosz első osztály 21. fordulójában. A fővárosiak magyar válogatott szélsője, Dzsudzsák Balázs kezdőként hatvan percet játszott az 1-1-es döntetlennel végződő összecsapáson.

A West Bromwich Albion a Swansea otthonában szerepelt az angol élvonal 29. játéknapján. A vendégek magyar középpályása, Gera Zoltán a 75. percben lépett pályára a meccsen, amelyen csapata az ő beállása után szerezte meg a győztes gólt, és nyert 2-1-re.

A magyar válogatott Bogdán Ádám végig a Bolton kapuját védte, amikor csapata hazai pályán 2-0-s vereségbe szaladt bele a Brighton ellen az angol másodosztály 36. fordulójában. A Middlesbrough a Bournemouth otthonában játszott gól nélküli döntetlent, a vendégek magyar válogatott játékosa, Varga József végig a pályán volt. A Tőzsér Dánielt végig a soraiban tudó Watford hazai pályán 3-0-ra győzte le a Barnsley gárdáját.

Az olasz Serie B-ben a Padova a Varese csapatát verte idegenben 3-0-ra, de a vendégek magyar csatára, Feczesin Róbert a keretben sem kapott helyet. A Capri hálóőre, Kovácsik Ádám a cserepadról nézte végig, ahogy csapata 1-0-s vereséget szenved a Citadella otthonában.

Sáfár Szabolcs végig a Wacker Innbruck kapujában állt, amikor utolsó helyen álló együttese a második Grödig otthonában ért el 1-1-es döntetlent az osztrák élvonalban.

A Manchester United elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő visszavágóra készülő Olympiakosz 2-0-ra nyert a Pantrakikosz ellen, az athéniak magyar kapusa, Megyeri Balázs a kispadon ülve nézte végig a mérkőzést, amely után görög bajnoki címet ünnepelhetett, ugyanis az Olympiakosz története során 41. alkalommal ért révbe azélvonalban.

A Kovács Pétert foglalkoztató norvég Strömsgodset 6-1-es pofonba szaladt bele felkészülési meccsen a szintén norvég Valerenga ellen.

A holland élvonalban kiesőhelyen tanyázó Roda JC a Heracles otthonában kapott ki 2-1-re, a vendégek magyar támadója, Németh Krisztián sérülés miatt nem léphetett pályára. Adorján Krisztián alakulata, a Groningen a Den Haag gárdájához látogatott, a 61. perctől emberhátrányban játszó vendégek 2-1-es vereséget szenvedtek. A magyar középpályás ezúttal a cserepadon kapott helyet, de edzője nem küldte pályára.

Olvasói sztorik