Nemzetközi foci

Bajnokavatás lesz Ausztriában?

Akár már ezen a hétvégén megnyerheti az osztrák első osztályt Gulácsi Péter csapata.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Péntek – Szalai Ádám rangadója

A német első osztály 24. fordulójában a negyedik helyen álló, Szalai Ádámot is soraiban tudó Schalke 04 a hatodik helyezett Augsburg vendége lesz, a meccset az Eurosport 2 televízió élőben közvetíti. A másodosztályban Hajnal Tamás együttesére figyelhetünk: az Ingolstadt az FSV Frankfurtot fogadja – sajnos biztosan a magyar középpályás nélkül, ugyanis Hajnal Tamás bordatörést szenvedett.

Koman Vladimir klubja, az FK Ural a Tyerek csapatát látja vendégül az orosz élvonal 21. fordulójában.

A lengyel bajnokságban szereplő, Lovrencsics Gergőt is foglalkoztató Lech Poznan az élvonal utolsó előtti helyén álló Podbeskidzie ellen lép pályára a 26. fordulóban.

Filkor Attila csapata, a francia másodosztályú Chateauroux a listavezető Metz ellen mérkőzik.

Szombat – Dzsudzsák is a pályán

Az angol első osztályú, kiesés elől menekülő West Bromwich Albion a Swansea otthonában vendégeskedik. Gera Zoltán csapata január elseje óta nyeretlen a bajnokságban, míg a vendéglátók február 8. óta nem tudtak győzni. A mérkőzést a DigiSport 1 televízió élőben közvetíti. A másodosztályban Bogdán Ádám csapata, a Bolton a Brightont fogadja, Varga József klubja, a Middlesbrough a Bournemouth vendége lesz, míg Tőzsér Dániel és a Watford a Barnsley ellen bizonyíthat.

Huszti Szabolcs klubja, a német bajnokságban tavasszal még nyeretlen Hannover a Hertha BSC otthonában javíthat gyenge sorozatán. A másodosztályban Sváb Dániel csapata, az Energie Cottbus a Karlsruhe ellen lép pályára, az előző fordulóban is remeklő Király Gábor pedig az Erzgebirge Aue ellen bizonyíthat az 1860 München színeiben. Bajner Bálint már edzésbe állt a Borussia Dortmund II-nél, így akár pályára is léphet a Saarbrücken elleni harmadosztályú bajnokin.

Az orosz élvonal legutóbbi fordulójában gólpasszt jegyző Dzsudzsák Balázs ezúttal a Kubany Krasznodar ellen bizonyíthat. Csapata, a Dinamo Moszkva a negyedik, az ellenfél a nyolcadik a bajnokságban.

A holland élvonal 28. fordulójában az Adorján Krisztiánt is soraiban tudó Groningen a Den Haag vendége lesz. A sérült Németh Krisztián huzamosabb időre kidőlt, így kihagyja a Roda és a Heracles mérkőzését.

Sáfár Szabolcs együttese, az osztrák élvonalban utolsó helyen álló Innsbruck a második helyezett Grödig otthonában lép pályára.

A malajziai első osztályban szereplő, Gyepes Gábort is rendszeresen foglalkoztató Sarawak a Lions XII csapatával méri össze tudását.

Feczesin Róbert együttese, az olasz másodosztályban szereplő Padova a Varese ellen javíthat négy meccse tartó nyeretlenségén. Kovácsik Ádám alakulata, a Carpi a Cittadella vendégeként száll harcba.

A svájci első osztályban utolsó előtti helyen álló, Vanczák Vilmost is foglalkoztató FC Sion a harmadik Grasshoppers vendégeként bizonyíthat.

Megyeri Balázs csapata, a görög élvonalban zsinórban két vereséget szenvedő, de így is 16 ponttal vezető Olympiakosz a Pantrakikoszt fogadja.

A Kovács Zoltánt is foglalkoztató ciprusi Arisz Limasszol az Anorthoszisz csapatával találkozik az élvonal 25. fordulójában.

Vadócz Krisztián klubja, a dán élvonalbeli Odense az utolsó előtti helyen álló, nyolc meccse nyeretlen Viborgot látja vendégül.

Vasárnap – Gulácsi klubja bajnok lehet

Az osztrák első osztályban listavezető Red Bull Salzburg a Wolfsberger AC csapatát fogadja. Gulácsi Péter remek formában van, így várhatóan most is ő védi a hazaiak kapuját. Ha a szombati játéknapon kedvező eredmények születnek – kikap a Grödig és nem nyer az Austria Wien –, akkor egy győzelemmel Gulácsiék már most biztosíthatják bajnoki címüket.

Otigba Kenneth és Varga Szabolcs csapata, a Heerenveen a Feyenoord vendége lesz a holland első osztályban. A találkozót a Sport1 televízió élőben közvetíti. Babos Gábor és Bodor Boldizsár klubja, a NAC Breda is vasárnap játszik, az Ajax ellen.

Az orosz első osztályban a kiesés elkerüléséért harcoló, Pintér Ádámot is soraiban tudó Tom Tomszk az FK Krasznodar csapatát fogadja.

Köteles László sérüléssel bajlódott az elmúlt hetekben, így kérdéses, hogy ő áll-e a belga KRC Genk kapujában a Kortrijk ellen.

Az izraeli élvonalban szereplő, Priskin Tamást is foglalkoztató Maccabi Haifa az utolsó előtti Ramat Hasharon vendégeként szerezhet értékes pontokat.

A német másodosztályban szereplő, Stieber Zoltánt, Korcsmár Zsoltot és Szilvási Pétert is soraiban tudó Greuther Fürth az Union Berlin ellen erősítheti meg második helyét a tabellán. A harmadosztályban Nagy Dániel csapatának szoríthatunk: a VfL Osnabrück az RB Leipzig vendége lesz.

Olvasói sztorik