Nemzetközi foci

Gulácsi ezúttal sem kapott gólt

A Salzburg 0-0-s döntetlent ért el az FC Basel otthonában az Európa Liga nyolcaddöntőjének első meccsén.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl. Cikkünkben a csütörtöki mérkőzéseket összegezzük.

Az Európa Liga nyolcaddöntőjének első fordulójában az osztrák Red Bull Salzburg a svájci FC Basel otthonában lépett pályára. A vendégek magyar kapusa, Gulácsi Péter ezúttal is kezdőként kapott helyet csapatában.

Nem sokkal a kezdés után máris veszélyeztetett a Salzburg: Ilsanker fejesét hárította a hazaiak kapusa a harmadik percben. Kicsivel később ismét Yann Sommer volt munkában: ezúttal Sadio Mane fejesénél helyezkedett kiválóan. Az első húsz percben aktívabbnak tűnt az osztrák csapat, a félidő közepére azonban összeszedte magát a Basel, így Gulácsi kapuja előtt is adódtak lehetőségek. A játékrész hajrájában Stocker kapott labdát ziccerben, ám a magyar kapus figyelt, és vetődve hárította a lövést.

A gól nélküli első játékrészt követően is a Salzburg ragadta magához a kezdeményezést, ezúttal viszont jóval magabiztosabban állt a lábán a svájci védelem. Gulácsi Péternek nem volt sok dolga ebben a periódusban: a hatvanadik percben egy beadást kellett hatástalanítania.

A folytatásban sokáig nem változott a játék képe: a Salzburg építgette támadásait, a Basel pedig inkább arra koncentrált, hogy megússza kapott gól nélkül hazai pályán. A 75. percben aztán ismét eljutott ellenfele kapujáig a Basel, de Gulácsinak nem okozott gondot Serey Die lövése. A hajrára megrázták magukat a svájciak: a 80. percben is egy veszélyes beívelést kellett öklöznie a magyar hálóőrnek, majd öt perccel később ismét Die próbálkozott, de húsz méterről leadott bombáját védte Gulácsi. A hajrában sem sikerült a gólszerzés egyik félnek sem, így 0-0-s döntetlennel zárult a párharc első felvonása.

Európa Liga, nyolcaddöntő, első mérkőzés

FC Basel (svájci) – Red Bull Salzburg (osztrák) 0-0

Pintér csapata továbbjutott

Csütörtök délután rendezték az Orosz Kupa utolsó nyolcaddöntőjét. A bajnokságban 13. helyen álló Tom Tomszk hazai pályán 2-1-re nyert a másodosztályú Tyumen ellen. A győztes csapatban Pintér Ádám végigjátszotta a találkozót. Együttese a legjobb nyolc között a szintén másodosztályú Lucs Energija csapatával találkozik március 26-án.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik