Nemzetközi foci

Ördögökkel találkozik Gera csapata

A West Bromwich Albion a Manchester Unitedet fogadja az angol élvonalban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Péntek – Király Gábor a kapuban

Három magyar érdekeltségű bajnokit rendeznek pénteken: Király Gábor csapata, a német másodosztályú 1860 München az Aalent fogadja, míg a Sváb Dánielt is foglalkoztató, sereghajtó Energie Cottbus a listavezető 1. FC Köln vendége lesz.

A francia másodosztályban Filkor Attila klubja, a Chateauroux a Niort otthonába látogat.

Szombat – Gera a ManUtd ellen

Az angol élvonalban szereplő, Gera Zoltánt is soraiban tudó West Bromwich Albion a Manchester Unitedet fogadja. A másodosztályban Bogdán Ádám csapata, a Bolton a Leeds United vendége lesz, míg Varga József együttese, a Middlesbrough az Ipswich-et látja vendégül.

A német első osztályban is szombaton figyelhetünk a magyarokra: Huszti Szabolcs együttese, a Hannover a Bayer Leverkusennel találkozik, míg a kellemetlen napokat maga mögött tudó, Szalai Ádámot is foglalkoztató Schalke 04 a Hoffenheim ellen mászhat ki a gödörből. A második vonalban Hajnal Tamás csapata, az Ingolstadt az Union Berlin otthonába látogat, a harmadosztályban pedig Nagy Dániel a VfL Osnabrück színeiben a Burghausen ellen bizonyíthat.

Gulácsi Péter a múlt heti sérülése után néhány nap pihenőt kapott, de hét közben már edzésbe állt, így könnyen lehet, hogy ő védi a Red Bull Salzburg kapuját a Ried elleni, idegenbeli osztrák bajnokin.

Köteles László sérüléssel bajlódott az elmúlt hetekben, így kérdéses a szereplése. Klubja, a belga első osztályú KRC Genk a Mons csapatával mérkőzik.

Hollandiában nem lesz teljes a magyar mezőny: Németh Krisztián megsérült, így biztosan kihagyja a Roda JC és a Nijmegen összecsapását. Otigba Kenneth és Varga Szabolcs csapata, a Heerenveen a Zwollét fogadja, míg Bodor Boldizsár és Babos Gábor együttese, a NAC Breda a Vitesse-t látja vendégül.

Az olasz második vonalban Kovácsik Ádám csapata, a Carpi a Regginával meccsel, míg Feczesin Róbert együttese, a Padova a Modenával csap össze.

Az orosz bajnokság küzdelmei is megkezdődnek: a Koman Vladimirt is foglalkoztató FK Ural az FK Krasznodar otthonába látogat. Éppen ez a klub adta kölcsön honfitársunkat Jekatyerinburgba, úgyhogy kérdéses a pályára lépése.

Vasárnap – Dzsudzsák Balázs is a pályán

Az orosz első osztály vasárnapi játéknapján két magyar érdekeltségű mérkőzés lesz terítéken: Dzsudzsák Balázs csapata, a Dinamo Moszkva a CSZKA ellen vív városi derbit, míg Pintér Ádám együttese, a Tom Tomszk a listavezető Zenit vendége lesz.

Az osztrák élvonalban szereplő, Sáfár Szabolcsot is soraiban tudó Innsbruck a Rapid Wient fogadja.

A görög élvonalban 27 forduló után vereséget szenvedő, Megyeri Balázst is foglalkoztató Olympiakosz a második helyezett PAOK vendége lesz.

A svájci első osztályú, Vanczák Vilmost is foglalkoztató FC Sion a Luzern csapatával mérkőzik.

Kovács Zoltán csapata, a ciprusi Arisz Limasszol az Ermisz vendége lesz.

Vadócz Krisztián csapata, a dán élvonalbeli Odense a Köbenhavn ellen mérheti össze tudását.

Az izraeli élvonalban szereplő, Priskin Tamást is soraiban tudó Maccabi Haifa a Bnei Yehudával csap össze.

Adorján Krisztián csapata, a holland Groningen a Feyenoord ellen mérkőzik hazai pályán.

Az olasz harmadosztályban Novothny Soma juthat szóhoz vasárnap: klubja, a Paganese a L’Aquillát látja vendégül.

Hétfő – Lovrencsicsék könnyű meccse

A lengyel első osztályban negyedik helyen álló, Lovrencsics Gergőt is soraiban tudó Lech Poznan a sereghajtó Widzew Lodz otthonában vendégeskedik.

Korcsmár Zsolt, Stieber Zoltán és Szilvási Péter együttese, a német másodosztályú Greuther Fürth a VfL Bochum otthonában zárja a bajnoki hétvégét.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik