Nemzetközi foci

Kiütéses magyar sikerek

A 4-0 volt a slágereredmény szombaton pályára lépő honfitársaink meccsein.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl. Cikkünkben a szombati mérkőzéseket összegezzük.

A német Bundesligában a Hannover 1-1-es döntetlent ért el az Augsburg otthonában. A vendégek magyar középpályása, Huszti Szabolcs végigjátszotta a találkozót. Szalai Ádám a kispadról nézte végig csapata, a Schalke kiütéses, 5-1-es Bayern München elleni vereségét.

A másodosztályban Király Gábor védte a Sandhausen otthonában 0-0-s döntetlenre végző 1860 München kapuját. A harmadik vonalban Nagy Dániel csapata, a VfL Osnabrück a Münster ellen osztozkodott a pontokon (1-1). A magyar játékost a 79. percben cserélték be.

Az angol másodosztályban két 4-0-s siker és egy 1-0-s vereség a magyarjaink mérlege: Bogdán Ádámmal a kapuban győzött a Bolton a Blackburn ellen, illetve Tőzsér Dániel is végig a pályán volt a Watford sikere alkalmával a Blackpool ellen – a magyar középpályás adta a gólpasszt az első találatnál. Varga József is végig játszott a Middlesbrough-ban, amely a Sheffield Wednesday csapatától kapott ki 1-0-ra.

A holland élvonalban Németh Krisztián a sereghajtó Roda JC kezdőcsapatában kapott helyet, de nem tudott segíteni, együttese 3-0-ra kikapott a második Vitesse otthonában. A magyar csatárt a nyolcvanadik percben lecserélték. Helyzetüket nehezítette, hogy már a 27. perctől emberhátrányban játszottak.

Lovrencsics Gergő a 62. percig volt a pályán a Piast Gliwice ellen 4-0-ra diadalmaskodó lengyel Lech Poznan csapatában.

Sáfár Szabolcs védte a 2-1-es vereséget szenvedő Innsbruck kapuját az Austria Wien otthonában rendezett osztrák élvonalbeli bajnokin.

A Priskin Tamást végig a kezdőcsapatban tudó izraeli Maccabi Haifa 1-1-es döntetlent ért el a Hapoel Acre otthonában.

Az olasz másodosztályban légióskodó Kovácsik Ádám csak a kispadon kapott helyett a Brescia ellen 2-0-s sikert arató Carpiban.

Kovács Zoltán csapata, a ciprusi élvonalban szereplő Arisz Limasszol mérkőzését az Ermisz ellen elhalasztották.

Olvasói sztorik