Nemzetközi foci

Újabb kiütés vár a Schalkéra?

Szalai Ádám csapata a 6-1-es BL-vereség után a címvédő Bayern München vendége lesz a Bundesligában.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Péntek – Otigba csapata zárkózhat

Otigba Kenneth és Varga Szabolcs csapata, a holland Heerenveen a Heracles ellen lép pályára az élvonal 26. fordulójában. A magyarokat foglalkoztató együttes a hatodik, a hazaiak a 11. helyen állnak a bajnokságban.

A német másodosztály 23. fordulójának nyitónapján a sereghajtó, Sváb Dánielt is foglalkoztató Energie Cottbus az 1. FC Kaiserslauternt fogadja.

Az olasz Serie B péntek esti találkozóján Feczesin Róbert csapata, a kiesés ellen küzdő Padova a feljutásért harcoló Latina vendége lesz.

A francia második vonalban Filkor Attila klubja, a négy meccse veretlen Chateauroux a négy meccse nyeretlen Arles-Avignont látja vendégül.

A Kovács Pétert is soraiban tudó norvég Strömsgodset a legutóbbi, 15-0-s vereség után ismét edzőmeccsen lép pályára: a Lokomotiv Moszkva elleni fiaskót követően az ugyancsak orosz Szpartak Moszkva lesz az ellenfél.

Szombat – talpra áll a Schalke?

Mindkét Bundesliga-légiósunk szombaton juthat szóhoz: Huszti Szabolcs csapata, a Hannover az Augsburg vendége lesz. Szalai Ádám együttesére a szerdai, Real Madrid elleni 6-1-es Bajnokok Ligája-kiütés után újabb nehéz találkozó vár: a Bayern München fogadja a Schalkét. A találkozót az Eurosport2 élőben közvetíti 18 órától.

A másodosztályban a Király Gábort is foglalkoztató 1860 München a Sandhausen vendége lesz. Nagy Dániel együttese, a harmadosztályú VfL Osnabrück a Münsterhez látogat, a sérült Bajner Bálintot nélkülöző Borussia Dortmund II pedig a Darmstadtnál vendégeskedik.

A holland első osztályban szereplő, Németh Krisztiánt is soraiban tudó Roda JC a Vitesse otthonában menekülhet a kiesés elől. Bodor Boldizsár és Babos Gábor csapata, a NAC Breda a Den Haag ellen lép pályára, szintén idegenben.

Az angol másodosztályban szereplő, Varga Józsefet is foglalkoztató Middlesbrough a Sheffield Wednesday vendége lesz. Bogdán Ádám csapata, a Bolton a Blackburnt fogadja, míg Tőzsér Dániel együttese, a Watford a Blackpoolt látja vendégül.

Lovrencsics Gergő lengyel élvonalbeli klubja, a Lech Poznan a Piast Gliwicze csapatát fogadja a bajnokság 24. fordulójában.

Az osztrák élvonalban szereplő Innsbruck az Austria Wienhez látogat. Sáfár Szabolcs csapata az utolsó helyen áll, míg a hazaiak az ötödik pozícióból várják a folytatást. A bécsiek és Sáfárék is hat meccse nyeretlenek a bajnokságban.

Az elmúlt hétvégén Priskin Tamás megszerezte első gólját a Maccabi Haifa színeiben; a magyar válogatott támadó csapata ezúttal a Hapoel Acre vendége lesz az izraeli élvonalban.

Az olasz második vonalban szereplő Carpi a Bresciához látogat. Kovácsik Ádám várhatóan ismét a kispadon kap csak helyet.

Kovács Zoltán csapata, a ciprusi Arisz Limasszol az Ermisz vendége lesz a 24. fordulóban.

Vasárnap – a Fürth kötelező győzelme

Az Európa Ligában is Gulácsi Péterrel a kapuban brillírozó Red Bull Salzburg a Rapid Wien ellen meccsel az osztrák bajnokság következő fordulójában.

Adorján Krisztián együttese, a holland első osztályú Groningen a Cambuur csapatával mérkőzik.

A német másodosztályban Hajnal Tamás együttese, a tavasszal még veretlen Ingolstadt a Dresden csapatával találkozik hazai pályán. A három magyar játékost, Stieber Zoltánt, Korcsmár Zsoltot és Szilvási Pétert is foglalkoztató, feljutásért harcoló Greuther Fürth a kiesés ellen küzdő FSV Frankfurttal méri össze tudását. Utóbbi mérkőzést élőben is megtekinthetjük az Eurosport2-n, 13 óra 45 perces kezdéssel.

A sérült Köteles László nélkül lép pályára a KRC Genk az Anderlecht otthonában a belga bajnokság 28. fordulójának rangadóján.

Valószínűleg Megyeri Balázs sem jut szóhoz a görög listavezető Olympiakosz hétvégi rangadóján: csapata a Panathinaikoszt fogadja.

Vadócz Krisztián klubja, a dán első osztályú Odense a tavaszt szintén egy győzelemmel kezdő Esbjerg otthonába látogat.

Novothny Soma együttese, az olasz harmadik ligás Paganese a Barletta vendége lesz.

Olvasói sztorik