Nemzetközi foci

Gulácsi csapata kiütötte az Ajaxot

Az osztrák Salzburg 6-1-es összesítéssel lépett a legjobb 16 közé; Kötelesék nem bírtak az Anzsival.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az első forduló visszavágóit rendezték csütörtökön az Európa Liga rájátszásában. A játéknap első magyar érdekeltségű találkozóján a Gulácsi Péterrel a kapuban felálló Red Bull Salzburg az Ajaxot fogadta.

A párharc gyakorlatilag már az első meccsen eldőlt, hiszen a magyar kapus csapata 3-0-s sikert aratott idegenben. A visszavágóra is lendületben maradtak az osztrákok: a hatodik percben Alan lövését védte bravúrral Cillessen. Öt perccel később Kampl is komoly gondot okozott a vendégek kapuja előtt, de végül csak a lécet találta telibe.

A 22. percben dolgoztatta meg először komolyabban Gulácsi Pétert a holland alakulat: Sigthorsson fejesét tornázta szögletre a válogatott hálóőr. Nem sokkal később a másik kapu forgott veszélyben, de a léc ezúttal is kisegítette a vendégeket. A félidő hajrájában aztán megint a magyar kapus tett tanúbizonyságot éberségéről: ezúttal De Sa helyezett lövésére ért le.

A második félidőben góllá érett a hazai fölény: az 56. percben van der Hoorn szerencsétlen mozdulattal juttatta a saját kapujába a labdát (1-0). Nem sokkal később a másik oldalon ismét De Sa tesztelte Gulácsit, a párharcot azonban ezúttal is a kapus nyerte. Támadásban maradt a Salzburg: a 62. percben Cillessen újabb bravúrt mutatott be, a 66. minutumban viszont már ő is tehetetlen volt Sadio Mane lövésénél (2-0). Mane aztán a 77. percben előkészítőként jeleskedett: Sorianonak adott remek passzt, aki kilőtte a jobb alsót (3-0).

Sajnos Gulácsi Péter nem úszta meg kapott gól nélkül a párharcot: Klaassen tolta el a labdát mellette a 83. percben, és szépített az amúgy kínos eredményen (3-1). A Salzburg nagyon magabiztos sikert aratott: kettős győzelemmel, 6-1-es összesítéssel jutott a legjobb 16 csapat közé, ahol az FC Basel lesz az ellenfele. A svájciak Paulo Sousa csapatát, az izraeli Maccabi Tel-Avivot búcsúztatták.

Kötelesék búcsúztak

A nap másik magyar érdekeltségű találkozóján a belga KRC Genk az orosz Anzsi Mahacskalát fogadta. A hazaiak keretéből Köteles László sérülése miatt kimaradt.

A 0-0-s első találkozó után úgy tűnt, a visszavágón sem bírnak egymással a felek: bár mindkét oldalon megvoltak a helyzetek, gólt egyik csapat sem szerzett az első félidőben.

A második játékrész 19. percében aztán jött a hidegzuhany a hazaiak számára: Tshimanga próbált meg menteni a saját kapuja előterében, azonban rosszul ért a labdába, így az a hálóban kötött ki (0-1). Támadnia kellett, így kinyílt a Genk, amit a 72. percben Alijev révén ki is használt a vendég együttes (0-2).

A hajrában becsülettel próbálkoztak a belgák, de a szépítés nem jött össze, így az Anzsi Mahacskala 2-0-s sikerrel jutott a legjobb 16 közé. Az oroszok ellenfele a holland AZ Alkmaar lesz a következő fordulóban.

Európa Liga, rájátszás, 1. forduló, visszavágók

Red Bull Salzburg (osztrák) – Ajax Amsterdam (holland) 3-1 (0-0)

Gólszerzők: van der Hoorn (öngól, 56.), Mane (66.), Soriano (77.), illetve Klaassen (83.)
Továbbjutott: Salzburg, kettős győzelemmel (6-1)

KRC Genk (belga) – Anzsi Mahacskala (orosz) 0-2 (0-0)

Gólszerzők: Tshimanga (öngól 64.), Alijev (72.)

Továbbjutott: Anzsi (2-0)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik