Nemzetközi foci

Kiválóan teljesítenek a magyarok

Két kapusunk, Gulácsi Péter és Köteles László is remekelt ősszel.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Csütörtökön folytatódnak az Európa Liga küzdelmei. A második számú kontinentális kupasorozatban 32 csapat folytatja a versengést, immáron egyenes kieséses rendszerben. Számunkra örömteli, hogy az ősszel remek formában védő két kapusunk, Köteles László és Gulácsi Péter csapata is versenyben van – előbbi együttese, a belga KRC Genk az orosz Anzsi ellen harcolhatja ki a továbbjutást, míg Gulácsi és az osztrák Salzburg a holland Ajax vendégeként kezdi a párharcot.

A Rangadó.hu legújabb összeállításában a két magyar kapus őszi nemzetközi teljesítményét összegezzük.

Egy meccset sem hagyott ki Gulácsi

Gulácsi Péter együttese a Bajnokok Ligája selejtezőjében nyitotta a kupaőszt: a Salzburg hazai pályán 1-1-re végzett a török Fenerbahce ellen. A visszavágó már kevésbé volt sikeres, és az idegenbeli 3-1-es vereség azt jelentette, hogy az Európa Ligában folytatja a csapat. A magyar kapus végigvédte a két összecsapást.

Az Európa Ligában a litván Zalgiris várt a Salzburgra a csoportkör előtti utolsó selejtezőben. Az osztrákok hét góllal bizonyultak jobbnak ellenfelüknél, Gulácsi ráadásul gólt sem kapott a két találkozón (7-0).

A csoportkörben a svéd Elfsborg, a dán Esbjerg és a belga Standard Liége jutott ellenfélül. Magabiztos, 4-0-s sikerrel nyitottak az Elfsborg ellen, igaz, a mérkőzés statisztikái azért másra utalnak: négyszer lőtt kapura az osztrák együttes, míg Gulácsit háromszor tesztelték a svédek. Bár nagy fölényben játszott a Salzburg, az éber kapusra ezúttal is szükség volt a sikerhez.

A második fordulóban 2-1-es Salzburg-siker született az Esbjerg otthonában, és a Standard elleni hazai találkozó is hasonló eredménnyel zárult. Idegenben is sikerült legyőzni a belgákat (3-1), igaz, ekkor sokkal többet dolgoztatták a vendéglátók a magyar kapust. Svédországban aztán ismét lehúzta a rolót Gulácsi (1-0), és bár a tét nélküli zárófordulóban akár már ki is engedhetett volna, egy hibátlan teljesítményt ott is bemutatott (3-0).

Gulácsi Péter őszi kupamérlege: tíz mérkőzés, hét kapott gól.

Köteles csapata is veretlen maradt

Remekül sikerült a tavaly őszi bemutatkozás Köteles Lászlónak az EL-ben: csapata az izlandi Hafnarfjördur ellen kezdte meg szereplését a selejtezőkben, a magyar kapus pedig mindjárt egy büntető hárításával jelezte, számíthatnak rá a társak. Az idegenben 2-0-ra megnyert találkozót egy 5-2-s hazai siker követte, így végül 7-2-vel lépett a csoportkörbe a Genk.

Köteles László büntetőt védett az első fordulóban (2:04-nél)

A csoportmeccsek első körében Kijevbe látogatott a csapat. Köteles a Dinamo ellen is parádézott, magabiztos teljesítményének és bravúrjainak köszönhetően tudott 1-0-ra nyerni együttese. A második körben a svájci Thun sem jelentett gondot, 2-1-re nyert a magyar kapussal felálló Genk.

A harmadik fordulóban aztán megszakadt a sorozat, az osztrák Rapid Wien pontot rabolt Belgiumból (1-1), igaz, a magyar hálóőrnek ezen a meccsen is sokat köszönhetett klubja. Csakúgy, mint a 2-2-re végződő visszavágón, ahol a hajrában ismét bravúrokat bemutatva óvta meg a bécsiek győztes találatától kapuját.

A Dinamo Kijev elleni visszavágó ismételten Genk-győzelmet hozott (3-1), természetesen Kötelessel a kapuban, a csoportkör tét nélküli utolsó mérkőzésén viszont sérülése miatt már nem ő védett – a Thunt 1-0-ra győzte le a csapat.

Köteles László őszi kupamérlege: hét mérkőzés, hét kapott gól.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik