NB I

Hibátlanul zártak Gulácsiék

Köteles László kihagyta csapata Európa Liga-meccsét.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az utolsó fordulót rendezték az Európa Liga csoportkörében. Mint ismert, a sorozatban két magyar kapus, az osztrák Salzburg hálóját őrző Gulácsi Péter, valamint a Genkben védő Köteles László volt érdekelt a csoportmeccsek során.

Az már korábban eldőlt, hogy mind Gulácsiék, mind pedig Köteles csapata továbbjutott a csoportjából. A Genk ráadásul első helyét is bebiztosította a korábbi fordulókban.

Gulácsi Péter végigvédte a dán Esbjerg elleni találkozót, a Salzburg pedig magabiztos, 3-0-s győzelmet aratott a riválisa ellen, így pontveszteség nélkül nyerte meg csoportját. A sérüléssel bajlódó Köteles László kihagyta a Genk csütörtöki mérkőzését, de a csapat nem érezte meg elsőszámú kapusának hiányát, és idegenben ért el 1-0-s sikert a Thun ellen.

További magyar érdekeltségű hír, hogy a Videoton korábbi szakvezetője, Paulo Sousa vezette Maccabi Tel-Aviv – amely nyáron a Győrt búcsúztatta a Bajnokok Ligájából – 1-0-ra verte a francia Bourdeaux együttesét, így szintén kvalifikálta magát a legjobb 32 mezőnyébe.

Az Európa Liga egyenes kieséses szakaszába jutott csapatok:

Valencia (spanyol), Swansea (angol), Ludogorec Razgard (bolgár), Csornomorecz Odessza (ukrán), Salzburg (osztrák), Esbjerg (dán), Rubin Kazany (orosz), Maribor (szlovén), Fiorentina (olasz), Dnyipro Dnyipropetrovszk (ukrán), Eintracht Frankfurt (német), Maccabi Tel-Aviv (izraeli), Genk (belga), Dinamo Kijev (ukrán), Sevilla (spanyol), Slovan Liberec (cseh), Lyon (francia), Real Betis (spanyol), Trabzonspor (török), Lazio (olasz), Tottenham (angol), Anzsi Mahacskala (orosz), PAOK (görög), AZ Alkmaar (holland)

A Bajnokok Ligájából csatlakozik:

Sahtar Donyeck (ukrán), Juventus (olasz), Benfica (portugál), Viktoria Plzen (cseh), Basel (svájci), Napoli (olasz), Porto (portugál), Ajax (holland)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik