Nemzetközi foci

Kötelesék is továbbmentek

Gulácsi Péter a svédek ellen is kapott gól nélkül hozta le a Salzburg meccsét.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Csütörtökön este az ötödik fordulóval folytatódtak az Európa Liga csoportkörének küzdelmei. Köteles László együttese, a forduló előtt a G-csoportot veretlenül vezető belga Genk a második Dinamo Kijevet fogadta.

Hamar hátrányba kerültek a továbbjutásért harcoló hazaiak: a kilencedik percben Jarmolenko egy jobb oldali beadást először a hazaiak védőjébe lőtt, majd az elé visszapattanó labdát már egy méterről csak be kellett pofoznia a kapuba. Köteles az első lövésnél elmozdult, így esélye sem volt az ismétlésnél (0-1). Csupán nyolc percet kellett várni az egyenlítésre: Vossen értékesített egy megítélt büntetőt (1-1).

Az első félidő hajrájában aztán magához ragadta a kezdeményezést a magyar kapus csapata: a 37. percben Kumordzi egy ötösről visszafejelt labdát vágott a hálóba (2-1). Három perccel később már megnyugtató előnyt tudhatott magának a Genk: De Ceulaer mellel sodort a kapuba egy beadást (3-1).

A második játékrész elejét is aktívabban kezdte a hazai együttes, de a biztos előny tudatában nem vállalt sok kockázatot. Az ukránoknál főként Jarmolenko megmozdulásai jelentettek komolyabb veszélyt.

A Genk magabiztosan tartotta előnyét, sőt növelhette is volna azt nem egy ziccer után, de újabb gól már nem esett. A csapat ezzel biztos csoportelső, így Köteles László klubja is ott lesz az Európa Liga legjobb harminckét csapata között.

Európa Liga, csoportkör, 5. forduló

G-csoport

Genk (belga) – Dinamo Kijev (ukrán) 3-1 (3-1)

Gólszerzők: Vossen (tizenegyesből, 17.), Kumordzi (37.), De Ceulaer (40.), illetve Jarmolenko (9.)

A csoport másik mérkőzésén:

Rapid Wien (osztrák) – Thun (svájci) 2-1 (1-0)

A csoport állása: 1. Genk (belga) 11 pont, 2. Dinamo Kijev (ukrán) 7 pont, 3. Rapid Wien (osztrák) 6 pont, 4. Thun (svájci) 3 pont


Gulácsi Péterrel a kapuban lépett pályára az osztrák Salzburg a svéd Elfsborg otthonában. A gyakorlatilag tét nélküli találkozót nem vette félvállról a vendég együttes, és az első félidő hajrájában meg is szerezte a vezetést Meilinger révén.

Az előny kitartott a második félidőben is, nem tudott gondot okozni Gulácsi számára a hazai támadósor, így továbbra is százszázalékos teljesítménnyel menetel a csapat az Európa Ligában.

Európa Liga, csoportkör, 5. forduló

C-csoport

Elfsborg (svéd) – Red Bull Salzburg (osztrák) 0-1 (0-1)

Gólszerző: Meilinger (39.)

A csoport másik mérkőzésén:

Esbjerg (dán) – Standard Liége (belga) 2-1 (1-0)

A csoport állása: 1. Salzburg (osztrák) 15 pont, 2. Esbjerg (dán) 12 pont, 3. Standard Liége (belga) 1 pont (5-10), 4. Elfsborg (svéd) 1 pont (2-9)

Olvasói sztorik