Hírek

Továbbjutottak Gulácsiék

Köteles László csapata továbbra is veretlen a csoportjában.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Gulácsi Péter együttese, az osztrák Red Bull Salzburg a belga Standard Liége otthonában lépett pályára csütörtök este. Az Európa Liga negyedik fordulója előtt a C csoportot százszázalékos teljesítménnyel vezette az együttes, és egy esetleges újabb győzelemmel a továbbjutást is bebiztosíthatta volna.

Az első félidőt a hazaiak kezdték jobban, az első fél órában Gulácsit két alkalommal is megdolgoztatták: rögtön a mérkőzés elején Batshuayi lövését kellett blokkolnia, majd a 28. percben ismét Batshuayi próbálkozott, de ekkor is remek érzékkel védett a magyar kapus. A játékrész hajrájában némi meglepetésre a vendégek jutottak előnyhöz: a 41. percben Svento lőtt a hálóba öt méterről egy lecsorgó labdát (0-1). A 45. percben aztán hidegzuhanyként jött a második osztrák találat, ekkor Kampl volt eredményes (0-2).

Alig telt el tíz perc a második játékrészből, és szépített a Liége: M’Poku váltott gólra egy kipattanót (1-2). A vendégek azonban hamar visszaállították a kétgólos különbséget, az 58. percben Alan juttatta ollózó mozdulattal a hálóba a labdát (1-3). A hajrában az osztrák listavezető már biztosan tartotta az eredményt. Gulácsi remekül irányította a védelmet, és ha kellett, ő is jó érzékkel avatkozott játékba, így az állás már nem változott.

A Salzburg négy forduló után továbbra is hibátlan a csoportjában, és az utolsó két forduló eredményétől függetlenül továbbjutott a legjobb 32 közé.

Európa Liga, csoportkör, 4. forduló

C-csoport

Standard Liége (belga) – Red Bull Salzburg (osztrák) 1-3 (0-2)

Gólszerzők: M’Poku (55.), illetve Svento (41.), Kampl (45.), Alan (58.)

A csoport másik mérkőzésén:

Esbjerg (dán) – Elfsborg (svéd) 1-0

A csoport állása: 1. Salzburg (osztrák) 12 pont, 2. Esbjerg (dán) 9 pont, 3. Standard Liége (belga) 1 pont (4-8), 4. Elfsborg (svéd) 1 pont (2-8)

Köteles László és a Genk az osztrák Rapid Wien vendége volt a G-csoportban. A magyar kapussal felálló belgák az első három fordulóban nem találtak legyőzőre, míg a bécsiek nyeretlenül álltak.

Óvatosan kezdtek a csapatok, a félidő első felében alig forogtak veszélyben a kapuk. A 20. percben a magyar hálóőrt dolgoztatták meg a házigazdák, de Boyd lövése nem okozott különösebb gondot. A 27. percben felpörögtek az események: büntetőhöz jutott a Genk, melyet Mbodji magabiztosan értékesített (0-1). A 39. percben ismét Köteles volt munkában, egy távoli lövést védett biztosan. Egy perccel később azonban már nem tudta megmenteni csapatát a góltól: Boyd passzolt a hálóba egy kapufáról visszapattanó labdát (1-1). Még a félidő vége előtt át is vette a vezetést a házigazda: a hosszabbítás második percében ismét Boyd talált a kapuba, ezúttal fejjel (2-1).

A második játékrész elejét a hazaiak kezdték veszélyesebben: az 54. percben egy bécsi fejes szállt centikkel a kapu mellé, a 60. percben pedig egy szabadrúgás okozott veszélyt Köteles kapuja előtt. A fordulásból aztán a belgák szereztek gólt, Buffel előzte meg a kapust egy beadásnál (2-2). A 71. percben Vossen ismét a vendégeknek szerezhetett volna vezetést, de öt méterről telibe lőtte a kapust. A hajrában mind a magyar kapusnak, mind az ellenfél hálóőrének akadt még tennivalója, de több gól már nem esett, így osztozkodtak a pontokon a csapatok.

A 2-2-es döntetlennel a Genk továbbra is veretlenül vezeti a G-csoportot, és nagyon közel került a továbbjutáshoz.

Európa Liga, csoportkör, 4. forduló

G-csoport

Rapid Wien (osztrák) – Genk (belga) 2-2 (2-1)

Gólszerzők: Boyd (40., 45+2.), illetve Mbodji (tizenegyesből 27.), Buffel (61.)

A csoport másik mérkőzésén:

Thun (svájci) – Dinamo Kijev (ukrán) 0-2

A csoport állása: 1. Genk (belga) 8 pont, 2. Dinamo Kijev (ukrán) 7 pont, 3. Rapid Wien (osztrák) 3 pont (5-6), 4. Thun (svájci) 3 pont (2-7)

Olvasói sztorik