Hírek

Egy döntetlen, egy győzelem

A belga Genk nem bírt az osztrák Rapid Wien csapatával a csoportkör harmadik fordulójában. Gulácsi együttese továbbra is százszázalékos.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A belga KRC Genk az Európa Liga G-csoportjának első meccsén az ukrán Dinamo Kijev otthonában győzött, nem mellesleg Köteles László nagy védéseinek köszönhetően. A második fordulóban a svájci FC Thun csapatát győzték le hazai környezetben, a magyar hálóőr hathatós közreműködésével. A harmadik fordulóban a belga együttes ismét hazai pályán szerepelt. Ezúttal az osztrák Rapid Wien volt az ellenfél

A 21. percben az első komoly helyzet hatalmas gólt hozott. A hazai csapat végzett el jobb oldalról egy szabadrúgást, amelyet Fabien Camus passzolt középre Julien Goriushoz, aki a labdaátvétel után harminc méterről a kapu jobb felső sarkába bombázott (1-0). A 37. percben veszélyeztetett a Rapid. Schaub beadása után Boyd fejelte vissza a labdát a rövid alsó sarokba. Köteles ezúttal verve volt, de a gólvonalon álló Koulibaly szögletre tudott tisztázni.

A második játékrészt álmosan kezdték a csapatok. Az 57. percben Köteles vetődött ki Trimmel beadására. Három perccel később Buffel passza után De Ceulaer került ziccerbe, de a belga a keresztlécet találta telibe. Köteles László parádés védést mutatott be a 71. percben: Hofmann bombázott kapura 22 méterről, de a magyar egy szép vetődéssel góltól mentette meg csapatát. A 82. percben Schrammel tekert be balról, Sabitzer menetrendszerűen érkezett, és Kötelesnek esélyt sem hagyva a kapuba fejelte az egyenlítő találatot (1-1).

A döntetlenért a belgák csak önmagukat okolhatják. Több meccslabdájuk is volt, de nem tudtak élni a lehetőséggel. Köteles László összességében magabiztosan védett, sőt volt egy bravúrja. A Rapid góljáról nem tehetett. A Genknek három forduló után hét pontja van a G-csoportban.


A Gulácsi Pétert foglalkoztató osztrák Red Bull Salzburg 4-0-ra győzött a svéd Elfsborg ellen az első körben, a második fordulóban pedig a dán Esbjerg otthonában diadalmaskodott 2-1-re. A harmadik fordulóban a belga Standard Liége csapatát fogadták.

Gulácsi első megmozdulására csak a negyedik percig kellett várni. A magyar kapus egy harmincméteres szabadrúgást öklözött ki.
A mérkőzésen a helyzetek helyett inkább a küzdőjelleg dominált. A 38. percben megfogyatkozott a belga csapat, miután Carcela fellökte a Salzburg középpályását, Manét. A 42. percben Mané megkapta második sárga lapját műesésért, így ő is mehetett zuhanyozni. A piros lapokat tekintve tehát egyenlített a Salzburg.

Az 53. percben Soriano góljával megszerezte a vezetést a Salzburg. Alan lövését blokkolta Ciment, a labda Jonathan Soriano elé került, aki hét méterről, a jobb alsóba lőtt. A 67. percben újabb piros lapot mutatott fel Ivan Kruzliak játékvezető. Kanu egy szöglet előtti kavarodás hevében könyökkel megütötte Schweglert. A 85. percben növelte az előnyét a Salzburg. A kilenc emberrel játszó belgák nem bírták a rohamokat, és André Ramalho is betalált (2-0).

A 87. percben szépített a Standard: Martin Hinteregger fellökte Biát az ötösön belül, és tizenegyest kaptak a belgák. A büntetőt Mujangi Bia a bal alsó sarokba lőtte, Gulácsi jobbra vetődött. Nem volt egy emlékezetes mérkőzés, de a magyar kapus csapata magabiztosan hozta a győzelmet, és három forduló után, hibátlan mérleggel vezeti a C-csoportot.

Európa Liga, csoportkör, 3. forduló

G-csoport

KRC Genk (belga) – Rapid Wien (osztrák) 1-1 (1-0)

Gólszerzők: Gorius (21.), illetve Sabitzer (82.)

C-csoport

Red Bull Salzburg (osztrák) – Standard Liege (belga) 2-1 (0-0)

Gólszerzők: Soriano (53.), André Ramalho (85.) illetve Mujangi Bia (87.)

Kiállítva: Mané (42.), illetve Carcela (38.), Kanu (67.)

Olvasói sztorik