Nemzetközi foci

Huszti csapatát kitömte a Bayern

Vasárnapi gyűjtőcikkünkben a külföldön játszó honfitársaink teljesítményét összegeztük.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl. Gyűjtőcikkünkben légiósaink vasárnapi teljesítményét összegeztük.

A Huszti Szabolcsot végig a soraiban tudó Hannover a Bayern München csapatát látta vendégül a Bundesliga 22. fordulójában. Husztiék sem tudták megállítani a nagy formában lévő bajorokat, akik 4-0-ra nyertek idegenben. A magyar szélső egy sárga lapot, és egy kihagyott helyzetet könyvelhetett el a találkozón.

Az Adorján Krisztiánt foglalkoztató Groningen az Utrecht vendégeként lépett pályára a holland első osztály 25. fordulójában. A fiatal magyar középpályás kezdő volt az 1-0-s vereség során, de már nem volt a pályán, amikor csapata gólt kapott a 88. percben, ugyanis a 64. percben lecserélte edzője.

Novotnhy Soma és csapata, a Paganese hazai pályán kapott ki 1-0-ra a Pisa együttesétől az olasz harmadosztály 24. játéknapján. A Napolitól kölcsönben szereplő magyar támadó alakulata így továbbra is a 16., kiesőhelyen áll.

A norvég bajnok Strömgodset a Lokomotiv Moszkva ellen vívott felkészülési meccset Spanyolországban. Kovács Péterék nem mindennapi, 15-0-s vereségbe szaladtak bele az oroszok ellen. A magyar csatár kezdő volt, de 0-5-nél, a szünetben lecserélték. Csapattársai közül sokan sérültek, ezért számos helyi játékossal kiegészülve kellett kiállniuk a moszkvaiak ellen, ez magyarázza a súlyos vereséget.

Gulácsi Péter állt végig a Red Bull Salzburg kapujába, amikor a listavezető 6-1-re verte az Admira Wacker gárdáját az osztrák első osztály 24. fordulójában. A magyar hálóőr csapata ezzel már 19 ponttal vezeti a bajnokságot.

A ciprusi bajnokság 23. játéknapján a tizenkettedik Arisz az ötödik helyen álló Omonia Nicosiát fogadta. A hazaiak magyar kapusa, Kovács Zoltán a cserepadról nézte végig az 1-1-es döntetlennel végző meccset, amelyen a vendégeknél Leandro végig a pályán volt.

Köteles Lászlóval a kapuban állt fel a hatodik helyezett KRC Genk a belga első osztályban, a kiesés ellen küzdő Waasland-Beveren együttese volt az ellenfél. A magyar kapus csapata hazai pályán 2-0-s vereséget szenvedett.

Olvasói sztorik