Nemzetközi foci

Bogdán kifogott Tőzséren

Szombati gyűjtőcikkünkben a külföldön játszó honfitársaink teljesítményéről számolunk be.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Király Gáborral a kezdőcsapatban fogadta az 1860 München a tavasszal még veretlen Paderborn gárdáját a német másodosztály 22. fordulójában. A magyar kapus együttese 2-2-es döntetlent játszott az idén még gólt sem kapó riválisa ellen, ráadásul a 81. percben még a Paerborn vezetett 2-0-ra.

Varga József, a Middlesbrough játékosa végigjátszotta a Leeds United elleni 0-0-s mérkőzést az angol másodosztály 32. fordulójában. A válogatott középpályás ismét a védelem jobb oldalán kapott szerepet, ahol továbbra is hiba nélkül látja el a feladatát.

A német harmadosztályban szereplő VfL Osnabrück játékosa, Nagy Dániel góllal járult hozzá a Hallescher elleni 3-0-s győzelemhez. A magyar játékos klubja a negyedik helyen áll a tabellán, négy pontra a rájátszást jelentő harmadik helytől.

Bajner Bálint sérülés miatt nem volt bevethető a Borussia Dortmund második csapatában a Duisburg elleni német harmadosztályú találkozón. A mérkőzést a BVB nyerte 2-0-ra, amelynek klubja a 11. helyen áll.

Kovácsik Ádám a hazai pályán játszó Carpi kispadján kapott helyet a feljutásért harcoló Cesena elleni mérkőzésen az olasz másodosztály 26. fordulójában. A találkozót a Cesena nyerte 2-1-re. A Carpi 11. helyen áll a Serie B-ben.

A Padova csapata hazai pályán fogadta az Empoli gárdáját az olasz másodosztály 26. fordulójában. A hazaiaknál Feczesin Róbert a kispadon kapott helyet, míg a keretből kikerülő Laczkó Zsolt szombaton visszatért Magyarországra, hogy csatlakozzon volt klubjához, a Ferencvároshoz. A találkozót az Empoli nyerte 1-0-ra, Feczesin Róbertet nem cserélték be. A Padova a 21. helyen áll a 22 csapatos Serie B-ben.

Bogdán Ádám a Bolton, míg Tőzsér Dániel a Watford kezdőcsapatában kapott helyet az angol másodosztály 32. fordulójába megrendezett magyaros rangadóján. A hazai csapatban a válogatott kapus gól nélkül hozta le a találkozót, ezzel nagyban hozzájárult a Bolton 2-0-s sikeréhez. A vendégeknél Tőzsér végigjátszotta a találkozót, és most először volt vesztes csapat tagja, amióta Angliába igazolt.

Gera Zoltán a szünetben lépett pályára a West Bromwich Albion csapatában, amely 1-1-es döntetlent játszott a sereghajtó Fulham otthonában a Premier League 27. fordulójában. A magyar válogatott középpályás csapata a 16. helyen áll az angol élvonalban.

Kovács Péter csapata, a norvég Strömsgodset 3-0-s vereséget szenvedett az orosz CSZKA Moszkva elleni felkészülési mérkőzésen. A magyar csatár ezúttal nem játszott.

A dán élvonal középmezőnyében tanyázó Odense az őszi első Midtjylland csapatát fogadta a bajnokság 19. fordulójában. Vadócz Krisztián nem került be az Odense keretébe. A találkozót 2-1-re a magyar válogatott középpályás csapata nyerte.

Megyeri Balázs csapata, a görög bajnokságot veretlenül vezető Olimpiakosz ezúttal az OFI Kréta otthonában győzött magabiztosan 4-0-ra a 26. fordulóban. A magyar válogatott hálóőr a bajnokságban továbbra sem kap lehetőséget.

Nem találkoztak a pályán a magyar játékosok a Heerenveen és a NAC Breda mérkőzésen, pedig a két holland csapatban összesen négy magyar futballista szerepel. A hazaiaknál Otigba Kenneth és Varga Szabolcs is végig a kispadon ült, míg a vendégeknél Babos Gábor volt a cserekapus, míg Bodor Boldizsárt nem nevezték a 25. fordulóban rendezett találkozóra. A mérkőzés 0-0-s döntetlent hozott.

A kiesés ellen küzdő Innsbruck a Neustadt otthonába szenvedett 1-0-s vereséget az osztrák Bundesliga 24. fordulójában. A vendégek kapuját Sáfár Szabolcs őrizte, aki a kapott gólról nem tehetett. A magyar kapus csapata továbbra is utolsó helyen áll a bajnokságban.

Zsinórban hetedszer is vereséget szenvedett az FC Sion, amelyben Vanczák Vilmos végig a pályán volt. A magyar válogatott hátvéd csapata ezúttal a Thun vendégeként kapott ki 3-1-re a svájci bajnokság 22. fordulójában. Az FC Sion a kilencedik helyen áll a tabellán.

Németh Krisztián ötmeccses eltiltása után visszatért, a Roda JC kezdőjébe, de nem tudta góllal segíteni kiesőhelyen álló csapatát a Cambuur otthonában a holland bajnokság 25. fordulójában. A találkozót a hazai csapat nyerte 1-0-ra. A Roda kettős emberhátrányban fejezte be a mérkőzést. A magyar válogatott támadót a 88. percben lecserélték le.

Olvasói sztorik