Nemzetközi foci

Gera a listavezető ellen

Angol és holland bajnokik, valamint görög kupavisszavágó lesz a hétközi program.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Király Gábor hétfőn este végigvédte az 1860 München Düsseldorf elleni bajnokiját a német másodosztály 20. fordulójának zárómeccsén. A magyar válogatott hálóőr és csapata 1-1-es döntetlenre végzett, és tartja kilencedik helyét a tabellán.

Az angol élvonal keddi játéknapján a kiesőhelyre visszacsúszó, Gera Zoltánt is foglalkoztató West Bromwich Albion az éllovas Chelsea-t látja vendégül. A másodosztályban ezúttal csak két magyar játékos juthat szóhoz: a Birmingham ellen készülő Watford az előző fordulóban is kezdőként számított Tőzsér Dánielre, és a Burnley-t fogadó Bolton kapusa, Bogdán Ádám is visszavette helyét a gólvonalon. Gera Zoltánék mérkőzését a DigiSport2 csatorna 20 óra 55 perctől élőben közvetíti.

Megyeri a kupában bizonyíthat

Szerdán két mérkőzésen szoríthatunk honfitársainkért: a holland élvonalban a 20. fordulóból elmaradt Groningen–Twente találkozót pótolják. A zsinórban három vereséget begyűjtő, Adorján Krisztiánt is foglalkoztató hazaiak a 11., a vendégek a második helyről várják az összecsapást.

A Görög Kupában rendszeresen szóhoz jut az Olimpiakosz kapusa, Megyeri Balázs. A negyeddöntő első meccsén csapata 0-0-ra végzett az Atromitosz ellen, így az idegenbeli visszavágón is szükség lesz a magyar hálóőr éberségére, hogy kiharcolják a legjobb négy közé kerülést.

Olvasói sztorik