Nemzetközi foci

Szalaiék legyőzték Husztiékat

Vasárnapi gyűjtőcikkünkben a külföldön játszó honfitársaink teljesítményéről számoltunk be.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl. Cikkünkben a vasárnapi mérkőzésekről olvashatnak.

Magyar rangadót rendeztek a Bundesligában, a Szalai Ádámot is foglalkoztatón Schalke 04 hazai pályán játszott Huszti Szabolcs csapata, a Hannover ellen. A házigazdák 2-0-ra nyertek, Szalai csereként állt be a 79. percben Huntelaar helyére, Huszti pedig kezdőként a 72. percig volt a pályán, az első félidőben egy sárga lapot kapott.

Hajnal Tamás csapata, az Ingolstadt a Karlsruhe vendégeként lépett pályára a Bundesliga másodosztályában. A magyar középpályást a keretbe sem nevezték az 1-1-re végződő összecsapáson.

Vanczák Vilmos végig a pályán volt, amikor az FC Sion 2-1-re kikapott a Lausanne ellen hazai pályán a svájci élvonal huszadik fordulójában. A magyar válogatott védő csapata továbbra is a kiesés ellen küzd.

A Novothny Somát foglalkoztató Paganese a 94. percben kapott góllal szenvedett 2-1-es vereséget hazai pályán az éllovas Frosinone együttesétől az olasz harmadosztály 22. fordulójában.

Magyarok csaphattak volna össze a Groningen és a Heerenveen holland élvonalbeli bajnokiján, de a hazaiak fiatal középpályása, Adorján Krisztián a cserepadon ülve nézte végig, ahogy az Otigba Kenneth-tel a kezdőben felálló vendégek 3-1-es győzelmet aratnak. A középhátvéd azonban nem lehet maradéktalanul elégedett, ugyanis a 72. percben a kiállítás sorsára jutott. A Heerenveen másik fiatal magyarja, Varga Szabolcs nem volt keretben.

Köteles László végig ott volt a kapuban, amikor a Genk 3-1-re kikapott hazai pályán a Club Brugge csapatától a belga első osztály 25. fordulójában.

Olvasói sztorik