Nemzetközi foci

Bogdán visszatért a kapuba

Szombati gyűjtőcikkünkben a külföldön játszó honfitársaink teljesítményét összegezzük.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Lovrencsics Gergő továbbra is remek formában futballozik. A lengyel Lech Poznan szélsője a Dolcan Zabki elleni felkészülési mérkőzésen volt ismét eredményes. A találkozó 14. percében talált be, amikor egy centerezés után kapásból tüzelt a hálóba. Lovrencsics végigjátszotta a találkozót, amit a Lech Poznan 3-2-re megnyert.

Lovrencsics gólja 1:19-től látható a meccs összefoglalójában!!

A német másodosztályban szereplő Greuther Fürth a Kaiserslautern otthonában szenvedett 2-1-s vereséget. Korcsmár Zsolt végigjátszotta a találkozót, míg Stieber Zoltánt a 88. percben cserélték le. Szilvási Péter nem került be a Fürth keretébe. Csapatuk húsz forduló után továbbra is a Bundesliga másodosztályának második, feljutást jelentő helyén áll.

A német harmadik vonalban Bajner Bálint végig a pályán volt a Borussia Dortmund második csapatában a Regensburg elleni mérkőzésen. A magyar támadó nem tudta góllal segíteni együttesét, amely 2-1-es vereséget szenvedett idegenben.

Az olasz másodosztályú Padova 1-0-s vereséget szenvedett a Palermo otthonában a 24. fordulóban. Laczkó Zsolt hét közben kikerült a Padova keretéből, ellenben Feczesin Róbert ott ült a kispadon, és a 87. percben cserélték be.

Kovácsik Ádám csapata, a Carpi hazai pályán 1-1-es döntetlent ért el a Spezia ellen. A magyar hálóőr a kispadról nézte végig a találkozót.

Varga József ismét a Middlesbrough védelmében kapott helyet, a jobb oldalon. A válogatott védekező középpályása végigjátszotta a Blackburn elleni, 0-0-ra végződő találkozót az angol másodvonalban.

Gera Zoltánnal a kezdőcsapatban szenvedett 3-1-es vereséget a West Bromwich Albion a Crystal Palace otthonában. A magyar válogatott támadót a szünetben lecserélte edzője. A WBA ezzel a kudarccal a kiesést jelentő 18. helyre csúszott vissza.

A héten a válogatottal Törökországban edző Bogdán Ádám némi meglepetésre újra a kezdőben kapott lehetőséget a Bolton Wanderers csapatában. Csapata 2-2-es döntetlent játszott hazai pályán a Bournemouth ellen az angol másodosztályban.

„Ma újra a kezdőben kaptam helyet, remekül ment a védés! Már 2-0-ra is vezettünk, de nem sikerült megtartani az előnyünket, így sajnos a vége 2-2-es döntetlen lett. Örülök, hogy kapuba állhattam, de azért szebb lett volna egy győzelemmel visszatérni” – írta Facebook-oldalán Bogdán.

Tőzsér Dániel együttese, a Watford a listavezető, zsinórban kilenc győzelmet számláló Leicester City otthonában ért el 2-2-es döntetlent, ugyancsak az angol másodosztályban. A magyar középpályás végigjátszotta a találkozót, és ismét remekül irányította csapatát, amely peches körülmények között vesztett el két pontot, hiszen a 95. percben kapta a második gólt.

Az osztrák élvonal első helyén álló Red Bull Salzburg 6-0-ra nyert a második helyezett Grödig elleni rangadón. A salzburgiak magyar kapusa, Gulácsi Péter továbbra is élvezi a bizalmat a bajnokaspiráns csapatban, bár szombat este nem dolgoztatta meg az ellenfél. A Salzburg újabb győzelmével 22 forduló után már 17 pontos előnnyel vezeti az osztrák bajnokságot.

Az Arisz Limasszol az AEK Larnaca otthonába látogatott a ciprusi élvonal 21. fordulójában. A vendégeknél a magyar kapus, Kovács Zoltán a kispadról nézte végig csapata 2-2-s döntetlenjét. Az Arisz 16 ponttal a 12. helyen áll tabellán.

Priskin Tamás debütálása várat magára a Maccabi Haifa együttesében. A magyar válogatott támadó hét közben került kölcsönben az izraeli pontvadászat harmadik helyezettjéhez, amely 2-1-re legyőzte a Hapoel Raanana együttesét a bajnokság 21. fordulójában. A magyar válogatott támadó nem került be a Maccabi keretébe.

A listavezető Olimpiakosz a Veria otthonában aratott 5-0-s győzelmet a görög bajnokság 23. fordulójában. Megyeri Balázs a kispadról nézte végig csapata győzelmét. Az Olimpiakosz 14 pontos előnnyel áll a tabella élén és továbbra is veretlen a szezonban.

Az osztrák bajnokság másik magyar kapusa, Sáfár Szabolcs és klubja, a sereghajtó Innsbruck a Wolfsberger AC otthonában kapott ki 3-2-re. Honfitársunk a kezdőben kapott helyet, a gólokról nem tehetett. Az Innsbruck jelenleg 16 ponttal az utolsó helyen áll a tabellán.

Babos Gábor és Bodor Boldizsár klubja, a NAC Breda a Németh Krisztiánt eltiltása miatt nélkülöző Roda JC gárdáját győzte le hazai pályán 2-0-ra a holland bajnokság 23. fordulójában. Hazai oldalon Babos és Bodor a kispadon ült. A Breda győzelmével kilencedik helyen áll, míg a Roda újabb vereségével az osztályozót jelentő 16. helyre csúszott a tabellán.

Olvasói sztorik