Nemzetközi foci

Mourinho bocsánatot kért Mata miatt

A portugál menedzser hat hónap alatt is megkedvelte a játékost, de a Chelsea játékát mégis Oscarra építette fel.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

José Mourinho menedzseri karrierjének egyik legnehezebb döntésének nevezte Juan Mata eladását. A spanyol középpályás 37,1 millió font ellenében igazolt a Chelsea-től a Manchester Unitedhoz.

A portugál tréner kijelentette, szíve szerint csapatában tartotta volna a 25 éves labdarúgót, ám látva rajta, hogy mennyire boldogtalan attól, hogy az ősszel inkább Oscart játszatta a helyén, elfogadta, hogy távozni akar.

“Nagyon kemény döntés volt ez számomra, de meg kellett hozzam. Mata megérdemelte, hogy a Chelsea kinyissa számára az ajtót a távozás előtt. Nagyon sajnálom, hogy nem tudtam annyit játszatni, hogy boldog legyen a keretben. Tényleg szomorú vagyok emiatt, de a csapat Oscar köré épült” – nyilatkozta a BBC Radionak Mourinho.

“Ő egy igazán különleges játékos. Azt hiszem örökre belopta magát a szurkolók és a klub munkatársainak szívébe. Csupán hat hónapig dolgozhattam vele együtt, de így is imádtam. Képzeljék csak el, mit érez az, aki három éve ismeri! Örökké helye lesz a klub történetében. És ha egy nap visszatér hozzánk a Manchester szerelésében, meggyőződésem, a szurkolóink akkor is emlékeztetni fogják erre” – tette hozzá a “Különleges”.

Olvasói sztorik