Nemzetközi foci

Mata már 2010-ben a Unitedba vágyott?

Egy Horvátországban kapott Cantona mez volt az árulkodó jel.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Cantona, Beckham, Ronaldo. Csak néhány legendás név, akik a Manchester United hetes számú mezét viselték. És mától a Chelsea-től szerződtetett Juan Mata is ebben a szerelésben feszít. De vajon miért is választotta a hetest?

A fenti kérdésre a horvát újságíró, Antonio Bevanda adott egy lehetséges választ: Eric Cantona miatt.

Bevanda a 24sata.hr-nek idézett fel egy 2010-es történetet, mikor a horvátok hazai pályán 3-0-s vereséget szenvedtek az U21-es spanyol válogatottól.

“Volt ott egy spanyol újságíró, Matával és Bojannal beszélgetett a Valencia és a Barcelona rivalizálásáról, mivel pár nappal később játszott egymás ellen a két csapat a bajnokságban. Mikor Mata kijött az öltözőből, a riporter egy vörös mezt adott neki, amit Mata tovább is adott az édesanyjának. Láttam, hogy Cantona egyik meze az, de azért megkérdeztem Juantól…” – idézi fel a történetet a zsurnaliszta.

“Nevetve csak annyit válaszolt, jól láttam egy United-mezt kapott, elárulta, hogy nagy szurkolója a csapatnak. Abban az időben az egyik legígéretesebb fiatal középpályásnak számított Európában és csak annyit mondott >>egy nap szeretnék az Old Traffordon játszani<<. A szavaiból egyértelműen látszott, tényleg imádja a csapatot, és az a vágya, hogy egy nap Cantona nyomdokaiba léphessen" - mesélte Bevanda.

Olvasói sztorik