Nemzetközi foci

Edzőmeccsek futószalagon

Európa-szerzet folytatódik a felkészülési mérkőzések dömpingje; honfitársaink is érdekeltek.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Kedden este rendezik a Holland Kupa negyeddöntőjét: Németh Krisztián csapata, a bajnokságban kiesőhelyen álló Roda JC a hetedik AZ Alkmaar együttesét fogadja.

Rengeteg felkészülési meccset játszanak Európa-szerte. Lovrencsics Gergő csapata, a lengyel bajnokság negyedik helyén álló Lech Poznan a másodosztály kilencedik helyén tanyázó Legnica ellen lép pályára délelőtt 11-től.

Sváb Dániel együttese, a német Bundesliga 2-ben sereghajtó Energie Cottbus az osztrák élvonalban hetedik Wolfsberger AC ellen játszik. Hajnal Tamás német másodosztályú csapata, az Ingolstadt a perui Alianza Lima ellenfele lesz délután.

A svájci FC Sion a sérült Vanczák Vilmos nélkül lép pályára a ciprusi Omonia Nicosia ellen, amelyből az egykori magyar válogatott Leandro valószínűleg hiányozni fog, hiszen a közelmúltban kétszer is jelezte távozási szándékát a vezetőknek.

A német Bundesliga 2 második helyén tanyázó Greuther Fürth élvonalbeli riválissal játszik edzőmeccset: Korcsmár Zsolt, Stieber Zoltán és Szilvási Péter együttese a VfB Stuttgart ellenfele lesz.

Szerdán rendezik a nyolcaddöntő visszavágóját a Görög Kupában: Megyeri Balázs együttese, az első meccset 4-0-ra megnyerő Olympiakosz az Aszterasz Tripolisz vendége lesz. A bajnokságban mellőzött honfitársunk a kupasorozatban lehetőséget szokott kapni, úgyhogy remélhetőleg ezúttal is ő védhet majd.

Felkészülési meccsekből sem lesz hiány. Király Gábor csapata, a német másodosztály nyolcadik helyén álló 1860 München a hatodik St. Pauli ellen szerepel, a sérült Vanczák Vilmost nélkülöző svájci FC Sion pedig a bolgár Botev Plovdiv ellen játszik.

Dzsudzsák Balázs orosz csapata, a Dinamo Moszkva is pályára lép, méghozzá a dán Bröndby ellen.

Csütörtökön Gulácsi Péter együttese, az osztrák élvonalban listavezető Red Bull Salzburg az orosz Zenit ellenfele lesz.

Olvasói sztorik