NB I

Gulácsiék sikere a Bayern ellen

Gyűjtőcikkünkben a külföldön játszó magyarok szombati teljesítményéről, eredményeiről olvashatnak.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl. Cikkünkben a szombati meccseket összegezzük.

Szalai Ádámmal a kezdőcsapatban lépett pályára felkészülési meccsen a Schalke 04 együttese a Bundesliga 2 listavezetője, az 1. FC Köln vendégeként. A 81. percig pályán lévő magyar támadó együttese 2-1-es vereséget szenvedett, Szalairól az első játékrészben két kölni is besárgult.

Szintén edzőmeccset játszott a német másodosztályú Greuther Fürth és az első osztályú Augsburg. Stieber Zoltán és Korcsmár Zsolt az első félidőben volt a pályán, a találkozót az Augsburg nyerte 2-0-ra.

Az angol másodosztály 26. fordulójában a Varga Józsefet végig a soraiban tudó Middlesbrough 1-0-ra legyőzte a Charlton együttesét, és így felkúszott a kilencedik helyre. A Bogdán Ádámot foglalkoztató Bolton a Reading otthonában vendégszerepelt, és 7-1-es zakóba szaladt bele. A sérüléséből nemrégiben visszatérő magyar válogatott hálóőr a kispadról nézte végig, ahogy kitömik csapattársa hálóját.

Gulácsi Péter végig a Red Bull Salzburg kapujában állt, amikor csapata simán, 3-0-ra legyőzte a Bajnokok Ligája-címvédő Bayern München együttesét felkészülési mérkőzésen. Az osztrákok már az első félidőben eldöntötték a találkozót, elrontva ezzel a bajorok vezetőedzője, Josep Guardiola 43. születésnapját.

A görög élvonal huszadik körében a tabella második felében tanyázó Levadiakosz együttese látogatott a listavezető Olimpiakosz alakulatához. A hazaiak magyar válogatott kapusa, Megyeri Balázs a kispadról nézte végig csapata 2-0-s győzelmét.

A holland első osztályban Babos Gábor is a cserepadon ülte végig, ahogy a NAC Breda 3-0-s vereséget szenved az AZ Alkmaar otthonában. A vendégeknél Bodor Boldizsár a keretben sem volt ott. Adorján Krisztián és a Groningen 1-1-es döntetlent ért el a Waalwijk vendégeként, a fiatal magyar középpályás kezdőként kapott szerepet, és hetvenkét percet töltött a pályán. A Heerenveen és a Roda meccse Otigba Kenneth és Németh Krisztián csatáját is hozta. A 2-2-es döntetlennel végződő meccsen mindkét magyar légiós kezdőként lépett pályára, sőt a vendégek vezetőgólját Németh Krisztián szerezte. A házigazdák Varga Szabolcsot nem nevezték a találkozóra.

Olvasói sztorik