Nemzetközi foci

Hollandiában is beindul a nagyüzem

Magyar rangadót rendeznek a holland élvonalban; a németek továbbra is edzőmeccseken szerepelnek.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Péntek – Filkor a pályán

Pénteken este a francia másodosztályú Chateauroux a harmadik helyen álló Angers-t fogadja. A Filkor Attilát is soraiban tudó hazaiak nincsenek könnyű helyzetben, hiszen a – még éppen bennmaradást érő – 17. helyről várják a találkozót.

Két edzőmérkőzést is rendeznek a délután folyamán: a sérüléséből lábadozó Vanczák Vilmos csapata, a svájci FC Sion az orosz Arsenal Tula ellen meccsel, míg a Bajner Bálintot is foglalkoztató német Borussia Durtmund II a szintén német Dynamo Dresden ellen lép pályára.

Szombat – Bogdán Ádám visszatér?

Bogdán Ádám, az angol másodosztályú Bolton kapusa hét közben már pályára lépett a tartalékcsapat mérkőzésén. Így jó esély van rá, hogy ott lehet a pályán csapata hétvégi, Reading elleni bajnokiján is. A Bolton a 18. a bajnokságban, és immáron három meccs óta nyeretlen, míg a Reading a hetedik helyről vág neki a találkozónak. A 26. forduló másik magyar érdekeltségű mérkőzésén a Varga Józsefet is foglalkoztató, elmúlt öt bajnokijából négyet megnyerő Middlesbrough a kiesés elől menekülő Charltont fogadja.

A holland első osztály küzdelmei is folytatódnak: a 19. fordulóval indul a tavaszi szezon, ahol a Babos Gábort és Bodor Boldizsárt foglalkoztató NAC Breda az őszt négy vereséggel záró AZ Alkmaar otthonába látogat. Adorján Krisztián együttese, a hatodik helyen telelő Groningen a Waalwijk csapatát fogadja, míg Otigba Kenneth és Varga Szabolcs klubja, a Heerenveen a Németh Krisztiánt foglalkoztató Rodát látja vendégül.

A görög első osztály veretlen éllovasa, az Olimpiakosz a Levadiakosz ellen lép pályára hazai környezetben. A vendégek a 15. helyről várják a huszadik fordulót, míg Megyeri Balázs listavezető csapata csupán négy pontot veszített az idei szezonban.

Szombaton három felkészülési mérkőzésen is szóhoz juthatnak honfitársaink: Szalai Ádám csapata, a német Schalke 04 a honi rivális 1. FC Köln ellen lép pályára. A Korcsmár Zsoltot és Stieber Zoltánt is soraiban tudó Greuther Fürth az Augsburggal találkozik, míg az osztrák Red Bull Salzburg kapusa, Gulácsi Péter nem kisebb rivális, mint a Bajnokok Ligája-címvédő Bayern München ellen bizonyíthat.

Vasárnap – Köteles Lászlóék javíthatnak

A belga élvonal 22. fordulójában az őszt zsinórban négy bajnoki vereséggel záró KRC Genk a Waregem otthonában lép pályára. A hazaiak a negyedik, a Köteles Lászlót is foglalkoztató vendégek a hatodik helyről várják a tavaszi folytatást.

Tőzsér Dániel klubja, az olasz élvonalbeli Genoa otthon fogadja az Internationale együttesét. A hazaiak a tizedik, az Inter az öütödik helyet foglalja el a tabellán a huszadik forduló előtt. A találkozót a SportKlub televízió 14 óra 25 perctől élőben közvetíti.

Szalai Ádám klubja, a Schalke vasárnap is játszik egy edzőmeccset: az ellenfél a német Oberhausen lesz.

Hétfő – Nehéz dolga lesz Gerának

Az angol első osztályban szereplő, Gera Zoltánt is soraiban tudó West Bromwich Albion az Everton együttesét fogadja. A hazaiak 21 fordulót követően a 14. helyen állnak 21 pontjukkal, míg a liverpooli ellenfél az ötödik a tabellán, 41 ponttal.

Kovács Zoltán együttese, a ciprusi élvonalban szereplő Arisz a közvetlen riválisnak számító Aknasz vendége lesz. A hazaiak 14, a vendégek 13 pontot gyűjtöttek az elmúlt 16 forduló során.

Olvasói sztorik