Nemzetközi foci

Gera Zoltánnal kapott ki a WBA

Szombati gyűjtőcikkünkben a a külföldön játszó honfitársaink teljesítményét szemléztük.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl. Cikkünkben a szombati meccseket összegezzük.

A West Bromwich Albion 1-0-s vereséget szenvedett az angol Premier League 21. fordulójában a Southampton otthonában. A vendégek magyar középpályása, Gera Zoltán a 81. percben lépett pályára, de segíteni már nem tudott csapatán, így továbbra is 21 ponttal állnak a bajnokságban.

Ismét kezdőként jutott szóhoz a Middlesbrough csapatában Varga József. Az angol másodosztály 25. fordulójában a Blackpool vendégei voltak, és 2-0-s sikert arattak. Bogdán Ádám továbbra is sérült, így nem nevezték a Nottingham ellen 1-1-s döntetlent játszó Boltonba.

A Szalai Ádámmal felálló, Abu Dhabiban edzőtáborozó német Schalke 04 a bajnoki rivális Eintracht Frankfurt ellen lépett pályára. A találkozó fordulatos játékot hozott: a Frankfurt 1-0-s, majd 2-1-s vezetéshez jutott, azonban a második félidőben Boateng és Farfan góljaival fordított Szalai csapata, és végül 3-2-re megnyerték a felkészülési mérkőzést. A magyar támadó 81 percet töltött a pályán.

A francia másodosztályban Filkor Attila csapata, a Chateauroux a Creteil otthonába látogatott. A vendégek keretében egyetlen külföldiként helyet kapó Filkor a 36. percben állt be csereként, 1-1-s állásnál. Csapata a szünet előtt még a vezetést is megszerezte, a második félidőben azonban fordítottak a hazaiak, és 3-2-s sikerükkel otthon tartották a három pontot. A magyar középpályás klubja a 17., még éppen bennmaradást érő helyen áll a bajnokságban.

Olvasói sztorik