Nemzetközi foci

Megdolgoztatják a magyarokat

A bajnoki találkozók mellett beindulnak a felkészülési meccsek is.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Péntek – Barátságos meccsek

A honfitársainkat foglalkoztató holland együttesek pénteken lépnek pályára: Adorján Krisztián farkasszemet nézhet Babos Gáborral és Bodor Boldizsárral a Groningen – NAC Breda találkozón, bár nem valószínű, hogy a vendégek magyarjai pályára lépnek. Otigba Kenneth és Varga Szabolcs csapata, a Heerenveen a belga Lierse ellen mérkőzik, míg a Németh Krisztiánt is foglalkoztató Roda JC a szintén belga Club Bruges-t fogadja.

Szombat – Angol és francia bajnokik

Gera Zoltán csapata, az angol élvonalban 14. helyen álló West Bromwich Albion a kilencedik helyezett Southampton otthonába látogat a bajnokság 21. fordulójában. A vendégeket ezen a találkozón már a csütörtökön kinevezett új menedzser, Pepe Mel irányítja.

Az angol másodosztályban szereplő, 18. helyezett Bolton az ötödik helyen álló Nottingham Forrestet látja vendégül. Bogdán Ádám az előző kupafordulóban sem jutott még szóhoz a hazaiaknál, továbbra is kérdéses, hogy mikor térhet vissza sérüléséből. A Varga Józsefet is foglalkoztató Middlesbrough a Blackpool vendége lesz a 25. fordulóban. A hazaiak a 12., a magyar középpályás csapata pedig a 15. helyet foglalja el a tabellán.

Filkor Attila együttese, a francia másodosztályú Chateauroux a közvetlen riválisnak számító Creteil vendége lesz. Filkorék két pontra vannak a kiesést jelentő 18. helytől, míg a vendéglátók három ponttal előzik meg soron következő ellenfelüket, és a 14. helyről várják a folytatást.

Barátságos mérkőzésekből szombaton sem lesz hiány: Szalai Ádám együttese, a német Schalke 04 a bajnoki rivális Eintracht Frankfurttal találkozik. Gulácsi Péter és az osztrák Salzburg a cseh Znojmo ellen játszik edzőmeccset, míg a Vanczák Vilmost is foglalkoztató svájci FC Sion a szintén svájci Servette együttesével találkozik. Otigba Kenneth és Varga Szabolcs együttese, a Heerenveen szombaton is pályára lép, a német Hoffenheim ellen.

Vasárnap – Megyeri és Tőzsér játszhat tétmeccset

Az olasz élvonalbeli Genoa a bajnokságban remeklő AS Roma vendége lesz a 19. fordulóban. Tőzsér Dániel játékára kevés az esély a vendégeknél, a hírek szerint még az is elképzelhető, hogy ezen a télen csapatot vált – olasz sajtóértesülések szerint a rivális Bologna érdeklődik iránta.

Megyeri Balázs a hétközi kupamérkőzésen (4-0) hibátlanul őrizte a görög Olimpiakosz kapuját. Sajnos kicsi az esély rá, hogy a bajnokságban számoljanak vele, így várhatóan most sem ő áll a listavezető kapujában a harmadik helyezett Atromitosz elleni rangadón.

Vasárnapra egyetlen barátságos meccs marad: Huszti Szabolcs klubja, a német Hannover a bajnoki rivális Hertha BSC ellen lép pályára.

Olvasói sztorik