Nemzetközi foci

Vanczák hazatérése még nem időszerű

A válogatott rutinos védőjét szeretné megtartani svájci klubja, bár ajánlatot még nem tettek neki.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A DVTK sportigazgatója, Kovács Zoltán beszélt Vanczák Vilmossal, a svájci FC Sion védőjével. Arról volt szó, hogy a válogatott játékosnak lenne-e kedve ismét Diósgyőrben szerepelni. Mint ismert, nyáron lejár a szerződése jelenlegi klubjánál. Vanczák megköszönte az érdeklődést, de elmondta, hogy két évig még szeretne külföldön maradni.

A boon.hu Cipruson érte utol a rutinos hátvédet, hiszen az FC Sion jelenleg a szigetországban edzőtáborozik.

– Sajnos decemberben, az utolsó előtti bajnokin összeszedtem egy térdsérülést, azóta azon dolgozom, hogy rendbe jöjjek. Jelen állás szerint az első két-három meccset még ki kell hagynom, de reményeim szerint február közepén már játszani fogok. Emiatt most csak futok a többiekkel, az egyéb gyakorlatokat mellőzöm – mesélte Vanczák Vilmos.

A harmincéves játékos elmondta azt is, hogy a közelmúltban két alkalommal beszélt Kovács Zoltánnal: előbb tavaly év végén, aztán az idei esztendő elején is.

– Jól ismerjük egymást, hiszen fociztunk egy klubban, az Újpestben. Azt kérdezte, miként képzelem el a jövőm, nyitott vagyok-e arra, hogy hazaigazoljak – magyarázta Vanczák. – Azt mondtam neki, amit végül nyilatkozott is, hogy egyelőre szeretnék külföldön maradni, mert úgy érzem, van még bennem egy-két légiós év. Ugyanakkor örültem a megkeresésnek, megtisztelő volt, hogy rám gondoltak rám a DVTK-nál. Jó látni, hogy nevelőegyesületemnél minden rendben van, úgy anyagilag, mint minden más téren. A klubbal kapcsolatos hírek természetesen mindig eljutnak hozzám, hol a család, hol az internet révén, ha pedig együtt vagyunk a válogatottnál Kádár Tamással, vagy Elek Ákossal, akkor is szóba kerül a Diósgyőr.

A védő hangsúlyozta, hogy az FC Sion szeretné megtartani, de még nem jutottak el oda, hogy ajánlatról, feltételekről essen szó, de talán rövidesen erre is sor kerül. Esetében nem kerülhető meg a válogatott tagság témája, hiszen 2004 óta számít rá az aktuális szövetségi kapitány, és nem kizárt, hogy Pintér Attila is behívja majd.

– Beszéltem a kapitánnyal, a többi közt arról érdeklődött, el tudok-e menni a február eleji, törökországi edzőtáborba, amelynek az a célja, hogy tovább térképezze a válogatottnál szóba jöhető embereket – folytatta Vanczák. – A kérést a klubom elutasította, hiszen nem FIFA-napokról van szó. Ahogyan eddig, úgy ezután is szívesen megyek majd a nemzeti csapatba, ha meghívót kapok. Amihez biztosan komoly teljesítmény kell majd a pályán, hiszen csak azért nem fog számítani rám Pintér Attila, mert van mögöttem hetvenhat mérkőzés.

Olvasói sztorik