Hírek

Vanczák Vilmos a világ legjobbja

A magyar válogatott védője a legpontosabban fejelő játékos a világon – legalábbis a FIFA 2014-ben.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A több mint egy évtizede hódító számítógépes program minden játékosát a való életből másolják a készítők. Olyan tulajdonságokkal ruházzák fel őket, amelyek valóban jellemzik őket. Éppen ezért nem meglepő, hogy Ronaldo vagy éppen Messi a virtuális világban is a két legjobb játékosnak számít.

Ebben a virtuális világban lett a legpontosabban fejelő játékos a svájci FC Sion magyar légiósa. Sokakat talán meglep ez a tény, de a játék készítői nyilván az elmúlt évek adatait vették figyelembe, ez alapján pedig nincs még egy játékos a Földön, aki az adott időszakban annyi gólt fejelt volna, mint Vanczák – írja a mifocink.com.

– Bár szoktam játszani a játékkal, még nem vettem észre, hogy én vagyok az egyik legpontosabban fejelő játékos. Igaz, nem is figyeltem erre, de megtisztelőnek érzem a készítők figyelmességét, elismerését – mondta Vanczák Vilmos. – Aki figyelte a pályafutásom utóbbi szakaszát, tudja, elég sok gólt fejelek mostanában. Talán ez lehet az indok.

Vanczák Vilmos elmondta, bár jól érzi magát Sionban, ahol a szurkolók már tiszteletbeli svájcinak választották, nem tudja, mi lesz vele. Az biztos, hogy júniusig szól a szerződése, addig a csapatnál marad. Természetesen arról is kifejtette a véleményét, hogy magyar vagy külföldi legyen az új szövetségi kapitány.

– Bár azt gondolom, hogy lenne megfelelő felkészültségű magyar szakember a posztra, úgy gondolom, a mostani hangulatban nem tudna megfelelően dolgozni, így szerintem most külföldi kapitányban kell gondolkozni – szögezte le a rutinos védő a mifocink.com oldalon.

Olvasói sztorik