Nemzetközi foci

Courtois-nak jövőre a PL-ben kell bizonyítania

A belga kapus Mourinho elképzelései szerint a vb után visszatér Angliába, de még nem a Chelsea-hez...

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Továbbra is kérdéses Thibaut Courtois, a Chelsea Atlético Madridnál védő kapusának sorsa. A 21 éves hálóőrt a hírek szerint hosszútávon komoly szerepet játszik José Mourinho elképzeléseiben, azonban a portugál menedzser következő szezonban még nem akarja bevetni Petr Cech helyén.
A 31 esztendős cseh kapus továbbra is remek formában véd, szerződése 2016-ig szól, piaci értéke meghaladja a 25 millió eurót.
Mourinho azt szeretné, ha az Atlético Madrid színeiben Európaligát és Spanyol Kupát nyert hálóőr a világbajnokságot követően Angliában, egy Premier League-középcsapatnál védene, hogy bizonyítsa, a spanyoltól eltérő körülmények között is megállja a helyét.
A spanyol klub vezetősége ugyanakkor nehezen törődik bele az ifjú Zamora-díjas kapus elvesztésébe, aki a 2011/12-es idény óta szerepel kölcsönben a csapatnál. A hírek szerint két sztárjuk egyikét, Diego Costát vagy Kokét is feláldoznák annak érdekében, hogy Courtois játékjoga végleg Madridba kerüljön.
A kapus korábban maga is úgy nyilatkozott, ugyan szeretne visszatérni a Chelsea-hez, de csak abban az esetben, ha megkapja a bizonyítási lehetőséget Petr Cech-vel szemben. Ha erre nincs lehetőség, akkor a nemzetközi kupaporondon is esélyesnek számító csapathoz kíván igazolni. Ehhez képest a Swansea City vagy a West Bromwich Albion nem biztos, hogy előrelépés lenne számára…

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik