Nemzetközi foci

Courtois 20 millió euróért lesz a Barcáé?

A kapus és a Barcelona kész a transzferre, már csak a Chelsea-n múlik a dolog...

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!
A Marca.com értesülései szerint, szinte biztosra vehető, hogy az idény végeztével Thibaut Cortois búcsút int az Atlético Madridnak, amelynél az elmúlt három szezont töltötte. Az azonban továbbra is kérdéses, hogy vajon visszatér-e anyaklubjához a Chelsea-hez, vagy José Moruinho, az angolok menedzsere úgy dönt, pénzzé teszi az ifjú hálóőrt és elengedi a Barcelonához.

A katalánok továbbra is gőzerővel keresik az évad végén távozó Victor Valdés lehetséges utódját, és a spanyol lap úgy tudja, már fel is vették a kapcsolatot Cortois-val. A kapus hajlik is a megegyezésre, szívesen lépne előrébb karrierjében, és szeretne olyan csapatban védeni, amely esélyes a Bajnokok Ligája megnyerésére is.

Ennek a tételnek egyébként a Chelsea is megfelelne, a 2012-es BL-győztesnél azonban továbbra sem tudni, hogy mekkora szerep jutna a belga válogatott hálóőrnek. A 31 esztendős Petr Cech remek formában véd, míg Courtois nem szeretne a kispadon ücsörögni, ez pedig komoly feszültség forrása lehet. Mourinho ráadásul híres arról, hogy a rutinosabb kapusokat részesíti előnyben: a hírek szerint a Real 32 éves hálóőrét, Diego Lópezt is szívesen látnáLondonban. Courtois ezzel szemben még mindig csak 21.

A Marca úgy tudja, a kapus 20 millió euró ellenében kerülhet eladósorba, ha a Barcelona hajlandó ennyit fizetni érte, José Mourinho és a Chelsea megfontolhatja, hogy végleg elengedje a Genk korábbi kiválóságát a Stamford Bridge-ről. Bár a londoniak vélhetően még ennyi pénzért cserébe se engednék el szívesen a kapust egy BL-riválishoz…

Olvasói sztorik