Nemzetközi foci

A rögbiből hozna szabályt Platini

10 vagy 15 perces kiállítást érne a sárga lap, tizenegyesnél a kapust nem lehetne kiállítani.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Michel Platini legújabb ötletével a sárga lapos rendszert reformálná meg. Az UEFA első embere bevezetné a 10 vagy 15 percre szóló, azonnali kiállításokat a mérkőzésekre.

Platini szerint ugyanis azzal, hogy egy játékos – általában – az ötödik sárga lapja után kénytelen kihagyni egy meccset, semmi előnye nem származik annak a csapatnak, amely ellen begyűjtötte a figyelmeztetést.

“Szeretném megreformálni a sárga lapos rendszert. Úgy csinálnám, mint a rögbiben, 10 vagy 15 perces kiállítással sújtanám a szabálytalankodót. Így annak a csapatnak származik előnye, amelyik ellen begyűjtötték a lapot, nem pedig egy másik ellenfélnek, valamikor később. Ez egyelőre csak egy ötlet, meg kell vizsgálnunk, mennyire szolgálná a futball érdekeit” – mondta Platini az AS című spanyol lapnak, majd azt is kifejtette, hogy szerinte a kapusokat nem lenne szabad piros lappal büntetni a tizenhatoson belüli szabálytalanságoknál. – “Önmagában a tizenegyes is büntetés, a piros lap már duplán az. Ebben az UEFA és a FIFA is egyetért, ám egy-két országban nem vevők az ötletre.”

Olvasói sztorik