Nemzetközi foci

A vb létszámát is növelné Platini

Több ázsiai és afrikai csapatot látna a vb-n az UEFA elnöke.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!A jelenlegi 32-ről 40-re emelné a labdarúgó-világbajnokságon szereplő válogatottak létszámát Michel Platini, az európai szövetség (UEFA) elnöke. Szerinte a 2018-as vb-től kezdve lehetne növelni a mezőnyt. Múlt héten Joseph Blatter, a nemzetközi szövetség (FIFA) vezetője hangsúlyozta: szerinte a mostaninál több afrikai és ázsiai együttesnek kellene helyet biztosítani.

Az UEFA elnöke azonban úgy véli, hogy nem az európai csapatok kárára kellene módosítani, egyszerűbb és mindenki számára igazságosabb volna, ha 32 helyett 40 válogatott szerepelhetne a tornán.

„Teljesen egyetértek Blatter úrral, több afrikai és ázsiai csapat kell. Szerintem két-két afrikai, ázsiai és amerikai, valamint egy-egy óceániai és európai válogatottal bővíthetjük a vb mezőnyét” – mondta Platini.

A mostani rendszerben a 32 csapat közül 13 európai, illetve öt szerepelhet Afrikából, négy vagy öt Ázsiából, szintén négy vagy öt Dél-Amerikából, Közép- és Észak-Amerikából három vagy négy, míg az Óceániai térség maximum egy válogatottat küldhet a vb-re. Az eddigi 19 vb-t kizárólag európai vagy dél-amerikai együttes nyerte.

Olvasói sztorik