NB I

Bejelentették a pályázók névsorát

Az UEFA megerősítette: 31 riválisa van Budapestnek a 2020-as Európa-bajnoki rendezésért.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Harminckét ország – köztük Magyarország – pályázik a 2020-as Európa-bajnokság egy-egy helyszínére. A tornára 13 ország egy-egy városában kerül sor.

Csányi Sándor, a magyar szövetség (MLSZ) elnöke szeptember 10-én jelentette be, hogy a kormány egyetértésével az MLSZ a budapesti Puskás Ferenc Stadionnal jelentkezik a rendezésre.

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) április 25-ig várja a végleges pályázatokat. A végrehajtó bizottság jövő szeptemberben dönt a rendezőkről.

Michel Platini UEFA-elnök pénteken elmondta: rendkívül büszke, hogy ilyen sokan érdeklődnek a kontinensviadalra, hiszen az UEFA tagországainak több mint fele adott be pályázatot.

A 2020-as tornát illetően két csomagra lehet pályázni, ezt áprilisra kell konkretizálni. Az egyik az elődöntőket és a finálét foglalja magában, míg a másik három csoportmérkőzést és egy egyenes kieséses – nyolcad- vagy negyeddöntős – összecsapást.

A pályázó országok és városok:
Magyarország (Budapest, Puskás Ferenc Stadion), Anglia (London), Azerbajdzsán (Baku), Belgium (Brüsszel), Bulgária (Szófia), Csehország (Prága), Dánia (Koppenhága), Fehéroroszország (Minszk), Finnország (Helsinki), Franciaország (Lyon), Görögország (Athén), Hollandia (Amszterdam), Horvátország (Zágráb), Izrael (Jeruzsálem), Írország (Dublin), Kazahsztán (Asztana), Lengyelország (Varsó vagy Chorzow), Macedónia (Szkopje), Németország (München), Olaszország (Róma vagy Milánó), Oroszország (Szentpétervár), Örményország (Jereván), Portugália (Lisszabon vagy Porto), Románia (Bukarest), Skócia (Glasgow), Spanyolország (Madrid, Barcelona, Bilbao vagy Valencia), Svájc (Basel), Svédország (Solna), Szerbia (Belgrád), Törökország (Isztambul), Ukrajna (Kijev vagy Donyeck) és Wales (Cardiff)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik