Nemzetközi foci

Katar: Január helyett November?

Szüntelen a vita, hogy mikor legyen a 2022-es vb.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!Joseph Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke szerint nem januárban vagy februárban, hanem novemberben kellene megrendezni Katarban a 2022-es világbajnokságot. A svájci sportvezető – a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja – pénteken azt mondta, azért nem tartja járható útnak az év első két hónapjában lebonyolítani a tornát, mert az így ütközne a téli olimpiával.

Michel Platini, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elnöke – aki Blatter riválisa lehet a 2015-ös FIFA-elnökválasztáson – a januári vb-rendezést támogatja.

A labdarúgótorna időpontja szinte folyamatosan napirenden van, amióta kijelölték a helyszínt. Sok szakember, játékos és orvos adott hangot azon véleményének, hogy nem lenne helyes nyáron rendezni a vb-t, mert Katarban akkor a hőmérséklet meghaladhatja a 40 Celsius fokot is. A novemberi vagy decemberi rendezés ellen már több európai – köztük az angol – topliga is tiltakozott, mivel ebben az esetben hosszabb időre félbeszakadna a bajnokságuk.

Olvasói sztorik