Nemzetközi foci

Nyerniük kell Husztiéknak

A hét forduló óta nyeretlen Hannover a Frankfurttal mérkőzik; Dzsudzsák és Koman egymás ellen.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra ezekben a ligákban.

Péntek – A dobogóst fogadják Némethék

A holland élvonal 15. fordulójának nyitónapján a Németh Krisztiánt is foglalkoztató Roda JC a harmadik helyezett Twentét látja vendégül.

Filkor Attila csapata, a francia másodosztályú Chateauroux az egy hellyel előrébb álló, 18. helyezett Istres ellen mérkőzik.

Szombat – magyar derbi Oroszországban

Az orosz élvonalban a Dzsudzsák Balázst is soraiban tudó Dinamo Moszkva az Ural csapatát fogadja. A vendégeknél Koman Vladimir léphet pályára.

A német első osztályú Schalke a VfB Stuttgart ellen folytathatja hárommeccses veretlen szériáját. Minden bizonnyal Szalai Ádámmal a kezdőben. Hajnal Tamás másodosztályú csapata, a kiesőhelyről az elmúlt fordulóban elmozduló Ingolstadt a Sandhausen ellen lép pályára.

A lábadozó Gera Zoltán nélkül léphet pályára az angol élvonalbeli West Bromwich Albion a Newcastle United otthonában. A másodosztályban magyar rangadót rendeznének, de a Bolton kapusa, Bogdán Ádám még rehabilitációját tölti, így nem lehet ott Varga József klubja, a Middlesbrough elleni találkozón.

A holland első osztályban kiváló teljesítményt nyújtó magyar védő, Otigba Kenneth csapata, a Heerenveen a Go Ahead Eagles együttesét látja vendégül. A hírek szerint súlyos anyagi gondokkal küzdő, Babos Gábort és Bodor Boldizsárt foglalkoztató NAC Breda csapatára az Adorján Krisztiánt ismét soraiban tudó Groningen vár.

A Lech Poznan támadója, Lovrencsics Gergő ezúttal a Zaglebie Lubin ellen bizonyíthat a lengyel élvonalban.

Tőzsér Dániel játékára kicsi az esély az olasz élvonalbeli Genoánál. A klub a Torinót fogadja a 14. fordulóban. Laczkó Zsolt játéka is kérdéses a másodosztályú Padovánál: a magyar szélső sérüléssel bajlódik. Csapatársa, Feczesin Róbert viszont minden bizonnyal bevethető lesz a Crotone elleni bajnokin. A Carpi kezdőjéből kiszoruló Kovácsik Ádám játéka is kérdéses a Pescara otthonában.

Belgiumban a Vass Ádámot is soraiban tudó Oostende a harmadik helyezett FC Bruges vendége lesz.

Vanczák Vilmos csapata, a svájci FC Sion a közvetlen rivális, utolsó előtti Aarau csapatát fogadja. A vendégek az elmúlt négy mérkőzésükön csupán két pontot szereztek az élvonalban

Vasárnap – Husztiéknál is van rosszabb

Huszti Szabolcs együttese, a gödörben lévő Hannover a szintén rossz formát mutató Eintracht Frankfurt ellen szerezheti meg hét forduló óta várt győzelmét. A vendégek eggyel rosszabb sorozatot tudhatnak magukénak: immáron nyolc forduló óta nyeretlenek a német Bundesligában. A másodosztályban Stieber Zoltán és Korcsmár Zsolt csapata, a Greuter Fürth a Sváb Dánielt is foglalkoztató Energie Cottbust látja vendégül. Király Gábor együttese, az 1860 München a közvetlen rivális, szintén 21 pontot gyűjtő VfL Bochum vendége lesz.

Az osztrák élvonal listavezetője, az elmúlt két bajnokiját elveszítő Red Bull Salzburg a Ried együttesével mérkőzik hazai pályán. Minden bizonnyal Gulácsi Péterrel a kapuban. A másik magyar kapus, az Innsbruckban védő Sáfár Szabolcs sérüléssel bajlódik, az ő játéka kérdéses a Rapid Wien otthonában.

A belga bajnokság vasárnapi játéknapján Köteles László csapata, a szintén zsinórban két vereséget elszenvedő Genk a 13. helyezett Leuven ellen javíthat.

Vadócz Krisztián klubja, a négy bajnoki óta nyeretlen Odense az Aarhus-t látja vendégül a dán élvonal 17. fordulójában.

Megyeri Balázs csapata, a görög éllovas Olimpiakosz a középmezőny közepén tanyázó Ergotelisz ellen növelheti győzelmei számát.

Hétfő – Pintéréké a zárómeccs

A Pintér Ádámot is foglalkoztató Tom Tomszk a 17 forduló elteltével még mindig nyeretlen Anzsi Mahacskala vendége lesz az orosz első osztályban.

Olvasói sztorik