Nemzetközi foci

Össztűz a román kapitányra

Adrian Mutu szerint Victor Piturca az ötvenes évek szintjén rekedt a felkészítésben.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Össztűz zúdult Victor Piturca román szövetségi kapitányára azt követően, hogy csapata elbukta a görögökkel vívott pótselejtezőt, és nem jutott ki a 2014-es brazíliai világbajnokságra.

A szerdai romániai sportlapok megemlítik, a kedd esti, bukaresti mérkőzésen már az első félidő végén, 1-0-s görög vezetésnél hangos skandálással követelte a közönség a kapitány lemondását.

A román sportsajtó nagy teret szentelt Adrian Mutu román sztárfocista bírálatainak. A francia Ajaccio csatára – akit a kapitány nem hívott be a válogatottba – a DigiSport csatornán azt mondta, hogy Piturca módszerei elavultak, a szövetségi kapitány az ötvenes évek szintjén rekedt a felkészítésben.

Mutu szerint Piturcával a felkészülés az ellenfél egyik korábbi találkozójának a megtekintéséből áll. Mint hozzátette, ezeket a mérkőzéseket anélkül nézik meg, hogy kommentálnák, elemeznék a helyzeteket. Példaként a magyar válogatott elleni budapesti meccsre és a török válogatott elleni isztambuli összecsapásra való felkészülést említette, amikor még őt is behívták a keretbe.

– A magyarországi mérkőzés előtt megnéztük a magyar–török meccset, majd a törökországi mérkőzés előtt megnéztük ugyanazt még egyszer – idézte a csatár kifakadását a ProSport napilap.

Victor Piturca az 1-1-es döntetlennel végződött keddi bukaresti mérkőzés után úgy vélte, a román válogatott a 3-1-re elvesztett pénteki görögországi mérkőzésen szalasztotta el a továbbjutás lehetőségét.

– Most túlságosan haragos és elkeseredett vagyok ahhoz, hogy a lemondásra gondolhassak. Megyünk tovább előre – idézte a szövetségi kapitányt a Gazeta Sporturilor napilap.

A román válogatott a magyar és a török válogatottat megelőzve szerezte meg világbajnoki selejtezőcsoportjában a pótselejtezőt érő második helyet. A Görögországgal vívott párharc első mérkőzését 3-1-re elvesztette, a második mérkőzésen, kedden 1-1-es döntetlent ért el, így kiesett.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik