Hírek

Cristiano Ronaldo vagy Ibrahimovic?

Elérkezett a döntés napja! Kedd este rendezik a világbajnoki pótselejtezők visszavágóit Európában.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Először Bukarestben indul útjára a labda, ahol a házigazda románoknak kétgólos hátrányt kell ledolgozniuk a görögök ellen, mivel az első mérkőzésen 3-1-re kikaptak Pireuszban. A hazai csapatban nem léphet pályára a kiállított Costin Lazar.

A közvélemény talán a Horvátország–Izland mérkőzésre figyel a legkevésbé, hiszen az északi szigetország csapata nem vonzza a média figyelemét. Úgy gondolhatnánk, hogy a Modric nevével fémjelzett horvátok simán behúzzák a továbbjutást hazai pályán. Valószínűleg így is lesz, de az Izlandon elért 0-0-s eredmény veszélyes lehet a horvátoknak, ha netán gólt kapnak odahaza. A vendégeknél Olafur Ingi Skulason eltiltás miatt nem léphet pályára.

Zlatan Ibrahimovic és Cristiano Ronaldo öt napon belül másodszor feszül egymásnak. Amikor létrejött a párosítás, a szakértők nagy része sajnálatát fejezte ki, amiért a két zseni közül az egyik biztos nem lehet ott a világbajnokságon. A portugálok hazai pályán 1-0-s győzelmet arattak, így egyelőre Ronaldo van előnyben, de a párharcból még legalább kilencven perc hátra van, és a svédek az elmúlt években nem egyszer bizonyították, hogy bárkire veszélyesek lehetnek, elég csak arra gondolni, hogy 2011-ben 3-2-re nyertek az akkor még veretlen hollandok ellen egy létfontosságú mérkőzésen, amikor az Európa-bajnoki szereplés volt a tét. De ha frissebb élmény kell, akkor említhetjük a Németország–Svédország összecsapást, ahol a hazaiak már 4-0-ra vezettek, mégis 4-4 lett a végeredmény. Nehéz jósolni a keddi mérkőzés kapcsán, de a svédeket sosem lehet leírni, bárki legyen is az ellenfél.

Talán Franciaország várja a legreménytelenebb helyzetből a visszavágót, hiszen pénteken Ukrajnában némi meglepetésre 2-0-s vereséget szenvedtek, ezzel pokolian nehéz helyzetbe hozták magukat. Kedden este Párizsban minimum két gólt kell lőniük a hosszabbítás kiharcolásához, kapniuk viszont egyet sem szabad. Didier Deschamps szövetségi kapitány dolgát nehezíti, hogy az Arsenal hátvédjét, Laurent Koscielnyt kiállították az utolsó percben, így a védelmet biztosan meg kell bontania. Az ukránoknál Oleksandr Kucser kényszerül kihagyni a találkozót eltiltás miatt. Nem lehetetlen a hazai csapat helyzete, mert egy Ribéry, Nasri, Benzema, Giroud, Pogba fémjelezte csapat bárkinek rúghat két gólt, de az utóbbi években a neveken kívül mintha valami nagyon hiányozna a francia válogatottból…

Izgalmas este elé néznek a futballszurkolók! Még egyik válogatott kijutását sem lehet biztosra venni, de kedden este, legkésőbb éjfélre minden kiderül.

Világbajnoki pótselejtező, visszavágók

20 óra: Románia–Görögország (az első mérkőzésen: 1-3)

20.15: Horvátország–Izland (0-0)

20.45: Svédország–Portugália (0-1)

21 óra: Franciaország–Ukrajna (0-2)

Olvasói sztorik