Nemzetközi foci

Leradírozták Ribéryt az ukránok

Momentuma sem volt az Aranylabdára pályázó francia középpályásnak.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!Péntek este Ukrajna 2-0-ra legyőzte Franciaországot a világbajnoki pótselejtező első mérkőzésén, így fél lábbal már Brazíliában érezheti magát Mikhail Fomenko együttese.

A siker egyik kulcsa az volt, hogy az ukránok szinte mozdulni sem hagyták az Aranylabda egyik várományosának tartott Ribéryt.

“Az ukránok tudták, hogy Ribéry életveszélyes, ezért nagyon agresszívak voltak vele szemben, rengeteg szabálytalanság maradt büntetlenül. Levették őt a pályáról, alig volt lehetősége egy az egyben a védőre vezetni a labdát” – mondta Didier Deschamps, a franciák szövetségi kapitánya. – “Volt néhány lehetőségünk, de az első ukrán gól után sokkal felszabadultabbak lettek a hazaiak, ami újabb hibára kényszerített minket, és ezt megbüntették. Nyilvánvaló, hogy katasztrofális eredmény ez számunkra. Viszont még van kilencven perc, meg lehet még fordítani a párharcot.”

Karim Benzema szintén bizakodó a visszavágót illetően.

“Még mindig van egy második meccs a Stade de France-ban. Tudjuk, hogy nem lesz könnyű, de nem adjuk fel. Elméletileg mi vagyunk a jobb csapat, de ezúttal nem a tehetség döntött. Fizikálisan vertek meg minket.”

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik