Nemzetközi foci

Júlio César nagy esélye

A brazil kapus Pellegrini újabb jelöltje a gyengélkedő Joe Hart riválisául.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!
Nagy esélyt kaphat a sorstól karriere megmentésére Júlio César, a brazil válogatott kapusa, aki idén még egyetlen bajnokin sem tudott pályára lépni klubcsapatában, az angol másodosztályban szereplő Queens Park Rangersben.
A Premier League-től a tavalyi idény végén búcsúzó együttesnél a 2013/14-es évadra a korábbi angol válogatott, Robert Green egyértelműen elsőszámú kapussá lépett elő, és ennek megfelelően eddig minden fordulóban védett is a QPR színeiben.
Az Internazionale Milánó játékosaként 2010-ben Bajnokok Ligáját nyert César érthető mód nehezen viseli a mellőzöttséget, főleg hogy nyáron több élcsapat, így az Arsenal és az AC Milan is kereste, ám londoni klubja csak nem engedte el.
A 34 esztendős kapus januárban mindenképpen távozna, mert csak úgy lehet esélye részt venni a 2014 nyarán épp hazájában, Brazíliában megrendezésre kerülő világbajnokságon, ha rendszeresen játéklehetőséghez jut.
A mentőövet Manuel Pellegrini, a Manchester City chilei menedzsere kínálja César számára, aki új kapust szeretne igazolni a télen, ám eddig egyik jelöltjével sem jutott dűlőre. A Barcelonától távozó Victor Valdés az AS Monaco felé kacsintgat, az angol válogatott Fraser Forstert több más klub is hívja, míg Willy Caballero nem kívánja elhagyni a Málagát.
Azonban Júlio César megszerzésére is csak abban az esetben nyílik reális esélye a Manchester Citynek, ha Pellegrini garantálja a kapus számára, hogy a világbajnokságig elsőszámú kapusként számol majd vele Joe Hart kárára.
Vajon a chilei menedzser hajlandó ilyen ígéretet tenni cserébe egy olcsó és megbízható kapusért? A Daily Telegraph beszámolója alapján lehetséges.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik