Nemzetközi foci

Új kapus kell a gyengélkedő Citynek?

Manuel Pellegrini a hírek szerint Fraser Forsterrel erősítene.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!A givemesport.com beszámolója szerint januárban új kapust igazolhat az angol bajnokság legutóbbi kiírásának ezüstérmese, a Manchester City.

Manuel Pellegrini az “Égszínkékek” menedzsere állítólag Fraser Forstert, a Celtic angol válogatott hálóőrét nézte ki magának. Az ügy pikantériája, hogy Forster a City jelenlegi elsőszámú kapusa, Joe Hart miatt képtelen beverekedni magát a “Háromoroszlánosok” kezdőjébe.

Forster a Newcastle Unitednál kezdte a pályafutását, majd több kölcsönben eltöltött szezont követően 2010-ben került a Celtichez, amely 2012-ben 2 millió fontért meg is vásárolta végleg a játékjogát. A 25 esztendős hálóőr a tavalyi BL-idényben remekelt a Barcelona elleni csoportmeccseken, ezzel számos európai élcsapat figyelmét felkeltve. Az elmúlt időszakban többek között pont a Barcával, valamint az AC Milannal és a Manchester Uniteddal boronálták össze.

A Celtic menedzsere, Neil Lennon korábban egy interjúban elismerte, nem lát túl nagy esélyt arra, hogy Forstert hosszútávon is megtartsák.

Ugyanakkor eladásából sokat profitálhat a glasgow-i klub: értékét jelenleg 10 millió fontra taksálják, ami ötszöröse korábbi vételárának.

Az angolok szerint Forster nem is igazán Hart helyére érkezne, mint inkább közvetlen riválisának. Pellegrini így sarkalná a 37-szeres angol válogatott hálóőrt komolyabb erőbedobásra.

A City kilenc fordulót követően a Premier League tabellájának hetedik helyét foglalja el.

Olvasói sztorik