NB II

Pintér: az eredményeim engem igazolnak, de nem vagyok varázsló

A másodosztályú Mezőkövesdet irányító korábbi szövetségi kapitány a Rangadónak nyilatkozott a céljairól és a rosszakaróiról is.

Kapcsolódó cikkek

December végén vált hivatalossá, hogy Pintér Attila veszi át az NB II-ben ötödik helyezett Mezőkövesd irányítását. A korábbi szövetségi kapitány azóta rengeteg NB I-es játékossal erősítette meg a keretét, a Rangadó.hu megkeresésére pedig azt is elárulta, miért vállalt munkát egy másodosztályú csapatnál.

– A labdarúgás az életem, és egy olyan felkérés mindig is érdekelt, ahol célok vannak – kezdte Pintér Attila.

– Hol tart jelenleg a csapat a felkészülésben?

– Egy-két hét nem sok idő, és én nem vagyok varázsló. Az eredményességhez idő, türelem és tudatosság szükséges minden téren. A konkrét válaszom az, hogy lépésről-lépésre teszik a dolgukat a játékosok. Van még két hetünk, hogy összeálljon a kezdő tizenegy.

– Számos NB I-es múltú játékost sikerült igazolni az elmúlt hetekben. Elégedett a jelenlegi kerettel?

– Egy edző soha nem lehet elégedett. Ahol szükség volt erősítésre, és ahol tudtuk, a piac adta lehetőségeket próbáltuk kihasználni. Majd a bajnoki mérkőzések eldöntik, hogy ez sikerült-e.

– Mik a tavaszi célok? Egyértelműen a feljutás?

– Csakis saját magunkkal, és az előttünk álló mérkőzéssel foglalkozunk. Az elnök úr és az elnökség azt fogalmazta meg, hogy nem probléma, ha nem kerülünk fel. Viszont el kell kezdenünk az építkezést, és rakjuk le egy ütőképes csapat alapjait. Most ezen dolgozunk, és majd elválik, hogy sikerül-e. Miképpen az is, hogy mennyi pontot tudunk begyűjteni, és ez mire lesz elegendő. Ha az előttünk álló csapatok megnyerik az összes meccsüket, akkor nincs miről beszélni. Ezért is mondom, hogy mindig a soron következő mérkőzésre kell koncentrálnunk, semmi másra.

– Mit szól Kleinheisler László és Balogh Norbert külföldre szerződéséhez? Megfelelő helyre igazoltak? Illetve Németh Krisztián Katarba igazolása mennyire lepte meg, jó döntést hozott a válogatott támadó?

– Magyarországon nagyon szeretnek okoskodni, és dönteni más életéről. Ki hova, miért igazol… Egy játékos hoz egy döntést. Hogy az jó vagy sem, vagy miért döntött úgy, azt csak is ő tudja, és ő viseli majd a következményeit is. Ne más döntsön egy ember életéről! Hagyjuk meg mindenkinek saját magának, hiszen minden ember saját sorsa kovácsa.

– Hogyan éli meg azt, hogy bármit nyilatkozik, vagy tesz, a szurkolói társadalom egy része mindig beleköt?

– Nem foglalkozom a fizetett emberekkel, sem az interneten, sem a lelátókon. Mindig előre elmondtam, hogy mi fog történni, én soha nem utólag okoskodtam. Kevesen vannak így ebben a szakmában. Irigy emberek országában élünk, és egy konkrét dolgot is felhoznék. Mindenki Pintért hülyézte, mert összetartásokat akart a válogatott számára, hogy felmérjük a játékosok fizikai, és más képességeit. Akkor mindenki ellenezte, mert Pintér csináltatta volna. Most, külföldi szakember szájából ezek csodálatos, zseniális gondolatok… Az eredményeim engem és a játékosaimat igazolják, mindig is, bárhol voltam. Mindenki döntse el maga, hogy miért van ez így.

Olvasói sztorik